Od trnja do zvezd – Zoki MVP na 100. tekmi v Evroligi!

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Prihodnji mesec bo minilo, odkar se je Zoranu Dragiću življenje obrnilo na glavo. Težka poškodba kolena (zgodilo se je v DP Italije na tekmi proti Caserti, ki jo je končal po štirih minutah s strgano križno vez v desnem kolenu) mu je vzela sezono v Italiji in Evroligi, za nameček je bilo iz dneva v dan bolj jasno, da Zokija ne bo na evropskem prvenstvu. Selektor Igor Kokoškov je večkrat poudaril, kako bi nam prišel prav Zoran s svojo energijo in voljo.

Italijani so mu že delali težave

A tako je pač bilo. Zoki je res začel zgodaj s treningi, v klubu pa niti slišati niso hoteli, da bi se udeležil reprezentančne akcije. Pa so mu v Milanu težili že leto prej, ko so ga prav nesramno pocukali za rokav in ga po super tekmi proti Ukrajini (kvalifikacije za EP) prisilili, da se je vrnil v klub. Zoran je šel. Ker ceni svoje šefe. A šefi niso cenili njega. Novi trener Simone Pianigiani ni računal nanj, čeprav so mu ostali v prestolnici mode prodajali “buče”, da bo igral.

Zoki je bil ujet v zlati kletki: metropolitanski Milano, dobra plača, a nikakršna plača. Na srečo se je jeseni lani le rešil okov in odbrzel v Turčijo, kjer kaže, da ni pozabil igrati košarke.

Sinoči je lastnoročno potopil Crveno zvezdo – v 17. krogu Evrolige je zbral 27 minut, dosegel je 24 točk (7/7 za 1, 4/4 za 2, 3/3 za 3), temu pa dodal tri skoke in štiri podaje – to je dovolj za 34 indeksnih točk in naslov MVP kroga! In to ravno na svoji 100. jubilejni tekmi v Evroligi. S stilom in neuporno voljo, ki pa pri 28-letnemu Zokiju tako ali tako ni bila nikoli sporna.