Obračun kandidatov za naziv MVP pripadel Westbrooku

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V ligi NBA so bila tokrat odigrana le štiri srečanja, med katerimi je bilo najbolj zanimivo na obračunu med Oklahomo in Milwaukeejem, kjer sta se srečala najverjetnejša kandidata za letošnji naslov MVP lige, Russell Westbrook in Giannis Antetokounmpo.

Čeprav je bil Greek Freak tokrat bolj strelsko razpoložen (28 točk, 8 skokov in 3 podaje), se je zmage svojega moštva s 110:91 tokrat veselil lanski prejemnik naziva MVP, ki mu je za nov trojni dvojček zmanjkala le ena podaja (12 točk, 10 skokov, 9 podaj).
Odločilen je bil predvsem prvi polčas, ki so ga gostje dobili z 18 točkami razlike, Milwaukee pa je dobil le zadnjo četrtino, ko so se igralci Oklahome nekoliko sprostili.
Oklahoma, pri kateri je bil z 20 točkami najbolj razpoložen Paul George, se je z drugo zaporedno zmago povzpela na 9. mesto na zahodu, Milwaukee pa kljub porazu ostala na 6. mestu vzhodne konference.

 

Nič manj zanimivo pa ni bilo v Los Angelesu, kjer so domači Jezerniki visoko s 113:93 premagali Detroit in tako končali njihov niz treh zaporednih zmag. Kar sedem Jezernikov je doseglo dvomestno število točk, pri tem pa sta bila najbolj razpoložena Julius Randle s 17 točkami  in 7 skoki ter Larry Nance Jr. z dvojnim dvojčkom (14 točk in 12 skokov). Jezerniki so se z zmago povzpeli na 13. mesto zahoda, med tem ko so Pistonsi trenutno na 5. mestu vzhoda.

 

Liga NBA, 31.10.2017

Sacrametno KingsINDIANA PACERS  83:101

PHOENIX SUNS  – Brooklyn Nets  122:114

OKLAHOMA CITY THUNDERMilwaukee Bucks  110:91

Detroit PistonsLOS ANGELES LAKERS  93:113