Novo priznanje za Dončića

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Za Luko Doničićem je izjemna sezona, ki jo bo skupaj s soigralci kraljevega kluba poskušal kronati na zaključnem turnirju Evrolige v turškem Istanbulu.

Še pred tem pa je Luka prejel novo priznanje in sicer je bil izbran za najboljšega mladega igralca španske ACB lige. V prvi postavi ekipe košarkarjev U22, mu družbo delajo še Alberto Abalde (Joventut), Rolands Smits (Fuenlabrada), Aleksandar Vezenkov (Barcelona) in Anzejs Pasecniks (Gran Canaria).

Poleg pogoja, da so morali biti mladi košarkarji mlajši od 22 let je bil pogoj tudi, da so v povprečju na parketu preživeli vsaj 10 minut.

Luka je tako v tej sezoni španskega prvenstva v povprečju na parketu preživel 19.9 minut (skupaj 638) in v tem času v povprečju dosegal po 7.8 točke (skupaj 248), 3.1 asistence (skupaj 99), 4.3 skoke (skupaj 139), 0.7 (skupaj 22) ukradene žoge in 0.4 blokade (skupaj 12) na tekmo.

Bolj kot s samo statistiko si je Luka glasove trenerjev, navijačev in novinarjev, ki so ga izbrali soglasno, prislužil s svojim razkošnim talentom, vsestranskostjo in z nekaterimi izjemnimi potezami, s katerimi je na noge dvigoval ljubitelje košarkarjev širom Evrope.