Novi delodajalec ustavil Dragića, Muriću in Macuri dela probleme klub

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

V zgolj enem dnevu, z Radovanom Trifunovičem smo govorili sinoči okoli 20.30, se je marsikaj spremenilo! Če je bil še sinoči vprašljiv prihod Eda Murića (v ponedeljek bi moral imeti še sestanek v klubu!), pa se je v nedeljo dogajalo vse s svetlobno hitrostjo! Trifke je čez dan ostal brez treh igralcev!

Zaradi klubskih obveznosti se reprezentančne akcije ne bodo udeležili Zoran Dragić, Edo Murić in Jurij Macura. Novo ime na seznamu je Blaž Mahkovic.

Na seznamu Rada Trifunovića tako ostaja dvanajst košarkarjev, ki bodo Slovenijo zastopali na prvih dveh tekmah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Poleg enajsterice, ki so že bili na Trifunovićevem spisku, je novo ime krilni košarkar Helios Suns Blaž Mahkovic.

Slovenskega dresa pa v novembrskem ciklu ne bodo obleki Edo Murić, Jurij Macura in Zoran Dragić. 25-letni Murić in 18-letni Macura nista dobila zelene luči s strani svojih klubov (Anadolu Efes oziroma Baskonia), mlajši od bratov Dragić pa bo tekmi proti Belorusiji in Španiji izpustili zaradi sklepanja pogodbe z novim delodajalcem.

Slovenska reprezentanca bo kvalifikacije začela v petek, 24. novembra. Ob 20.30 bo v dvorani Stožice gostovala reprezentanca Belorusije, ki si je nastop v glavnem delu kvalifikacij prislužila z uspešnim nastopanjem na predkvalifikacijskem turnirju. V nedeljo, 26. novembra, Slovenci gostujejo v španskem Burgosu. Obračun med prvo in tretjeuvrščeno ekipo minulega evropskega prvenstva se bo začel ob 19.30. Obe srečanji si boste lahko ogledali v prenosu na Kanalu A.

Slovenija se bo v skupini A poleg Špancev in Belorusov pomerila še z reprezentanco Črne gore. Slovenska skupina se v drugem delu kvalifikacij sreča s tremi najboljšimi ekipami iz skupine B, ki jo sestavljajo reprezentance Turčije, Latvije, Ukrajine in Švedske. Na svetovno prvenstvo se uvrstijo prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa skupine drugega dela kvalifikacijskega obdobja oziroma dvanajst reprezentanc iz evropskega dela kvalifikacij.