Nova zmaga za Piran, znani udeleženci finala

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V Kranju je v soboto, 15. julija, potekal četrti kvalifikacijski turnir, ki je podal dokončne lestvice in imena ekip, ki so se uvrstile na zaključni turnir. V najbolj prestižni članski kategoriji je na turnirju v gorenjski prestolnici slavila ekipa 3×3 Piran.

Ljubljana East 2.

V Kranju je v soboto, 15. julija, potekal zadnji kvalifikacijski turnir Samsung državnega prvenstva v košarki 3×3. Na Slovenskem trgu se je v sedmih kategorijah predstavilo 66 ekip. Prvič v tej sezoni smo na turnirju spremljali tekmovanje v ženski članski kategoriji. Vse tri prijavljene ekipe so si zagotovile nastop na finalnem turnirju. V najprestižnejši članski kategoriji so še tretjič letos slavili Pirančani, ki so v finalu ugnali 3×3 Ljubljana East. V članski kategoriji si je nastop na velikem finalnem turnirju priigralo osem ekip, v preostalih petih konkurencah pa se bodo za naslov državnega prvaka pomerile po štiri najboljše ekipe.

Zaključni turnir bo na sporedu 13. avgusta na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Kategorija: ČLANI:

Finale:
3X3 PIRAN : 3X3 LJUBLJANA EAST 21:9

Med člani se je za zmago na četrtem kvalifikacijskem turnirju pomerilo trinajst ekip. Končne zmage so se veselili košarkarji ekipe 3×3 Piran, v postavi Gašper Ovnik, Anže Srebovt, Adin Kavgić in Simon Finžgar. Pirančani so tako še tretjič v tej sezoni stopili na najvišjo stopnučko. V finalu so bili aktualni evropski podprvaki boljši od moštva 3×3 Ljubljana East (Stojan Đekanović, Dejan Trnjak, Edis Mahmutović in Tjaž Rotar) z rezultatom 21:9. V finale se je poleg obeh finalistov uvrstilo še šest ekip. Na finalnem turnirju bo osem ekip razporejenih v dve skupini.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. 3×3 Piran
2. 3×3 Kranj
3. 3×3 Ljubljana East
4. Adecco
5. 3×3 Logatec
6. ASP Lesce
7. Kerovi
8. Oaza

Lestvica točkovanja v kategoriji članov
Rezultati

Kategorija: FANTJE U23:

Finale:
ŠD GOTNA VAS U23 : ELEKTRO SKOK 19:10

V kategoriji fantov do 23 let se je v nedeljo pomerilo 14 ekip. V finalu je zanesljivo slavila ekipa ŠD Gotna vas U23 (Jure Prus, Anže Špehar, Blaž Kregar in Bor Šteblaj) z rezultatom 19:10. Drugo mesto so osvojili košarkarji ekipe Elektro skok (Martin Kosin, Boštjan Škrlj, Matej Podgornik Milosavljević in Matija Kosin). Oba finalista sta si z odlično predstavo na zadnjem turnirju zagotovila nastop na finalnem turnirju v Ljubljani. Za nekaj točk sta nastop na finalu zgrešili ekipi 3×3 Piran 2 in Danes imam fraj.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. Neodločeni
2. Elektro skok
3. ŠD Gotna vas U23
4. SLO U18

Lestvica točkovanja v kategoriji fantov do 23 let
Rezultati

Kategorija: FANTJE U17:

Finale:
3X3 LZN : MASAMAJKA 21:8

V kategoriji fantov do 17 let se je v Kranju predstavilo osem ekip. Najuspešnejša je bila ekipa 3×3 LZN, ki je po zmagi v Velenju še drugič stopila na najvišjo stopničko in na svoj račun nakazala novih sto točk. Za zmagovalno ekipo so nastopili Anže Štih, Urban Tajher, Vid Rener in Žiga Planinc. Ekipa 3×3 LZN je bila v finalu z rezultatom 21:8 boljša od Madamajke, ki je nastopila v postavi Dan Osrečki, Lan Klenovšek in Štefan Derajič.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. Masamajka
2. 3×3 LZN
3. Hopsi Polzela
4. FDA

Lestvica točkovanja v kategoriji fantov do 17 let
Rezultati

Kategorija: FANTJE U15:

Finale:
OREO TEAM : NBA JR. TEAM 12:8

V konkurenci fantov do 15 let se je za zmago potegovalo pet ekip. Končnega uspeha se je tokrat veselila ekipa Oreo Team, ki je na vrh zavihtela po dveh drugih mestih. V finalu so bili Jurij Višnikar, Marcel Jug in Mark Filip Ivanković boljši od ekipe NBA Jr. Team (Urban Klavžar, Mark Hal Pehlič, Alen Toroman in Mai Žvegla), ki se kljub drugemu mestu ni uspela uvrstiti na finalni turnir.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. Nova Gorica
2. Oreo Team
3. D.L.N.T.
4. Team Bistrc

Lestvica točkovanja v kategoriji fantov do 15 let
Rezultati

Kategorija: REKREATIVCI:

Finale:
OSKAR TRBOVLJE : 3X3 BELTINCI 15:8

Tudi na turnirju v Kranju je bila najbolj zastopana kategorija rekreativcev, v kateri se je predstavilo 18 moštev. Na vrh so se prvič v tej sezoni zavihteli košarkarji Oskar Trbovelj (Blaž Božjak, Dejan Hutar, Martin Grešak in Primož Perko) in si z uspehom na Gorenjskem priborili nastop na finalnem turnirju v Ljubljani. Drugo mesto so še tretjič letos osvojili košarkarji 3×3 Beltinci (Leon Zver, Jernej Ferčak, Tomaž Bojnce) in si s tem priigrali najboljše izhodišče pred finalnim turnirjem.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. 3×3 Beltinci
2. Pizzeria na postaji
3. Oskar Trbovlje
4. T3XM

Lestvica točkovanja v kategoriji rekreativcev
Rezultati

Kategorija: ČLANICE:

Finale:
ILIRIJA 3X3 : SLO U18 13:9

Prvič v tej sezoni so se na Samsung državnem prvenstvu v košarki 3×3 predstavile tudi članice. V Kranju so nastopile tri ekipi, ki so si s tem zagotovile tudi nastop na finalnem turnirju. Do zmage so prišle Ilirjanke (Ela Mičunović, Andreja Lakner, Neža Vrečer in Sandra Japundza), ki so v finalu ugnale SLO U18 (Satja Škobalj, Tamara Grabovica, Zarja Dremelj in Jana Jurečič). Poleg ekip finalistk, se bodo na finalnem turnirju predstavile tudi košarkarice 3×3 Piran.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. Ilirija 3×3
2. SLO U18
3. 3×3 Piran

Lestvica točkovanja v kategoriji rekreativcev
Rezultati

Kategorija: DEKLETA U17:

Finale:
TEAM HULK : 3X3 MARIBOR 9:8

Na turnirju v Kranju so se na sceno vrnile tudi košarkarice do 17 let. Pet ekip se je pomerilo za štiri vstopnice za finalni turnir. V finale sta se uvrstili ekipi Team Hulk in 3×3 Maribor. Do zmage so prišle košarkarice, ki so si ime nadele po stripovskem junaku. Zala Pavlič, Tara Pulevič, Dea osrečki in Vita Mičunović so s točko prednosti (9:8) ugnale Satjo Škobalj, Tamaro Grabovica, Zarjo Dremelj in Jano Jurečič.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. Team Hulk
2. Ježičanke modre
3. Ježičanke bele
4. 3×3 Maribor

Lestvica točkovanja v kategoriji rekreativcev
Rezultati

Zmagovalec v Grosbasket tekmovanju v zabijanju: ŽELJKO MARKOVIĆ

Zmagovalec v Telekom metanju trojk: ŽELJKO MARKOVIĆ

RAZPORED SAMSUNG DRŽAVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 3X3 SEZONI 2017:

Finalni turnir – Ljubljana
Termin: 13. avgust 2017
Lokacija: Pogačarjev trg