“Nismo še rekli zadnje – po 15 letih spet v finalu!”

s kategorijo
Novice
.

Danes bomo dobili prvakinje ženske regionalne lige WABA, za naslov se bosta ob 17. uri pomerila ŽKK Athlete Celje in bolgarski Beroe, sicer 3. ekipa bolgarske lige v tem hipu. Celjanke so bile prvakinje enkrat (v 1. sezoni regionalne lige), Bolgarke nikoli. Slovenske serijske prvakinje nastopajo z najmlajšo ekipo v zgodovini tekmovanja.

Sinoči so bile varovanke trenerja Damirja Grgiča prepričljivo boljše od Bolgark (Montana), tak pa je cilj tudi danes. Naloga pa precej težja – nasproti bo stala zmes ameriških legionark in domačih izkušenih reprezentantk. Ton igri dajejo Jazmine Perkins, Cierra Robertson Warren, Kellindra Zackery in MVP rednega dela Monique Reid (23.8 točk, 9.6 skoka, 3.8 podaje v domači ligi!). V tej sezoni sta se ekipi merili dvakrat – 64:67 je bilo v Celju, 96:60 v Bolgariji – obe tekmi so dobile Bolgarke, ki so včeraj šokirale Budučnost in pokvarile črnogorski košarkarski praznik. Zato je pričakovati, da bo danes Črna gora navijala za slovenske predstavnice, ki ima na turnirju kar nekaj navijačev, predvsem pa številno novinarsko ekipo.

Liga WABA, F4, Podgorica:

tekma za 3. mesto:
Budućnost – Montana (14.30)

tekma za 1. mesto:
Athlete Celje – Beroe

Iz svojega studia se je tako javil naš regionalni črnogorski dopisnik Mitja Knez (zablestel je že lani z intervjujem z Markom Tuškom).

Damir Grgič, trener:
„Vesel in ponosen sem na na reakcijo igralk v prvih 15 minutah polfinala. Danes je tu finale, odpočili smo si. Po 15 letih smo spet v finalu, naredili bomo vse, da se bomo veselili. Dvakrat smo igrali v tej sezoni proti Beroe. Vemo, od kje pretijo nevarnosti. Tudi mi imamo svoje adute – večkrat se je zgodilo, da smo padli, a smo se dvignili in pokazali, da ima ta ekipa karakter. Prepričan sem, da bomo tako reagirali tudi nocoj.“

Borut Kop, predsednik kluba:
„To je lep dosežek. Nismo rekli zadnje besede. Pred sezono niti v sanjah nismo pričakovali kaj takega. V takih trenutkih je lepo biti predsednik.“