“Ni dovolj, da mladi selekciji le daš trenerja, ker pač mora nekdo to voditi!”

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

„Prepričan sem, da nas čaka vrhunski turnir Dubrava Cup 2017,“ je pred dnevi v Sevnici razmišljal Boris Gnjidić, ki vodi cenjeno in priznano tekmovanje, ki bo potekalo med 26. in 29. decembrom v Zagrebu.

Uspešne kvalifikacije

Tam bosta tudi slovenski ekipi – Helios Suns in Grosuplje (tudi dvakratni zaporedni prvak turnirja v Zagrebu), ki sta si sodelovanje zagotovila po 1. in 2. mestu na kvalifikacijah v Sevnici, kjer sta turnir družno pripravilo Milan Jamšek (Sava Avto) in Gnjidić.


„Bistveno je, da ti mladi košarkarji igrajo,“ nadaljuje Gnjidić, ki je tudi v slovenskih ekipah opazil nekaj zanimivih in nadarjenih imen.

Začenjamo prehitro

„Naloga nas trenerjev je, da v teh mladih prebudimo željo po napredku in delu. Tako bo lahko uspel v tem današnjem okolju. Ni lahko. Danes se prehitro delajo selekcije, do 18. leta izgubimo kar nekaj igralcev, ki ponavadi trenirajo že 10 let. Začenjamo prehitro. A nismo povsem sami krivi, saj so ambiciozni tudi ostali športi. Če se košarka ne zmiga, zamudi in ostane brez fantov in deklet. Zato je dobro, da se je pojavila mini košarka,“ razmišlja Gnjidić, ki opozarja tudi na problem stroke:

Kdo je lahko trener

“Ni dovolj, da mladi selekciji le daš trenerja, ker pač mora nekdo to voditi. Vrnimo nekdanje igralce in izkušene trenerje, to je prava pot. Naj oni delajo z mladino.“
Ob tem Gnjidić še pohvali novo oblast na košarkarski zvezi, kjer je predsednik postal Stojko Vranjković. Pravi, da imajo na zvezi posluh za klube, da se nižajo stroški lig. „A to še vedno ni dovolj. Denarja je malo. Brez staršev in sponzorjev ne gre,“ je jasen Gnjidić.