Namesto Mijanoviča Hladnik

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Članska ekipa LTH Castingsa je dobila novega trenerja. Po enem letu na Primorskem se v Škofjo Loko vrača Jaka Hladnik, ki bo na mestu glavnega trenerja zamenjal Radeta Mijanovića. S pripravami na novo sezono, ki se za drugoligaše prične 7. oktobra, bodo »Ulitkarji« pričeli 16. avgusta.

Kmalu je sledila selitev v moško košarko, kjer je ob koncu sezone 2012/13 ob odhodu Saše Dončića z mesta glavnega trenerja priskočil na pomoč takratnemu prvemu trenerju Petru Hartmanu. Zgodba Jake Hladnika v KK Škofja Loka se je nadaljevala leta 2014/15, ko je v vlogi pomočnika Gašperju Potočniku člansko ekipo LTH Castingsa iz 2. SKL popeljal med slovensko košarkarsko elito. Konec tiste sezone je Hladnik doživel tudi krst v vlogi glavnega trenerja na moški članski tekmi, saj je ob odsotnosti Potočnika vodil tekmo zadnjega kroga proti Parkljem. V dvorani na Ježici so Škofjeločani takrat slavili zmago s 105:81. Leto dni kasneje je Hladnik skupaj z Aleksandrom Sekulićem v Škofji Loki sestavil eno najbolj uspešnih sezon v zadnjih letih. LTH Castings se je namreč prebil vse do četrtfinala Lige Nova KBM, kjer se je odlično upiral favoriziranim Laščanom. Po koncu uspešne sezone 2015/16, se je naveza Sekulić-Hladnik odpravila k Sixt Primorski, ki je lansko leto zasedla končno 7. mesto.

Začetek priprav pred vrati

Škofjeloški LTH Castings, ki je po dveh sezonah nastopanja v Ligi Nova KBM izpadel v 2. SKL, bo novo sezono pričel v soboto, 7. oktobra, ko se bodo Škofjeločani podali na gostovanje k prav tako »novopečenemu« drugoligašu v Podčetrtek, Jaka Hladnik pa bo svojo ekipo prvič zbral v sredo, 16. Avgusta.