Namesto Eda Murića kar brat Dino ali pa Jan Kosi?

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca v ponedeljek začenja s pripravami na kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019. V petek, 24. novembra, bodo varovanci Rada Trifunovića v Stožicah igrali proti Belorusiji (ob 20.30), v nedeljo pa se reprezentanca evropskih prvakov odpravlja na gostovanje v Španijo. Srečanje bo na sporedu ob 19.30.

Selektor Radovan Trifunović je obelodanil seznam igralcev, na katere računa. Med njimi je tudi evroligaški Edo Murić, ki pa ni povsem prepričan, ali se bo lahko udeležil priprav, poroča današnje Delo. Med kandidati, k ibi lahko vskočila namesto Murića, sta njegov starejši brat Dino Murić ali pa Jan Kosi, ki je navdušil na zadnjih pripravah za EuroBasket.

Dino Murić jih šteje 27, po dveh sezonah prisilne pavze in počitka se vrača (na velika vrata). V Šenčurju je pri trenerju Radetu Mijanoviču našel minute in razumevanje. Dino vrača to na parketu – 33.5 minute na tekmo, v katerih doda po 19 točk, 7.8 skoka in 1.6 podaje.y

25-letni Edo Murić je po EP 2017 podpisal dveletno pogodbo z Efesom, prej je igral v Banvitu, Partizanu, Krki, TCG Mercatorju in Parkljih Ljubljana. Letošnjo sezono je obeležila tudi njegova poškodba stopala, zaradi katere je izpustil dve evroligaški tekmi.

V primeru da Eda Murića res ne bo, pa kani na mesto krilnega centra postaviti Vlatka Čančarja, še doda Delo.

Bolj ali manj je jasno, da na priprave ne bo Luke Dončića in Anthonyja Randolpha.