Naj pade Romunija!

s kategorijo
Novice
.

Slovenska ženska članska reprezentanca se bo jutri ob 18. uri v dvorani Gimnazije Celje – Center pomerila z izbrano vrsto Romunije. Slovenke so prvi medsebojni obračun dobile z 21 točkami, po veliki zmagi proti Franciji pa s tremi zmagami zasedajo prvo mesto v skupini E. Prenos srečanja na Šport TV in kzs.si.

Kvalifikacije za EP 2019, 4. krog, 14.2.
Slovenija – Romunija (18.00)

Slovenska ženska članska reprezentanca si je v soboto priborila eno največjih zmag v njeni zgodovini. Pomlajena zasedba Damirja Grgića je odpravila Francijo in si pred drugo polovico kvalifikacij priigrala optimalno izhodišče s tremi zmagami.

Pred Slovenkami je sedaj obračun z reprezentanco Romunije, ki je z dvema porazoma in eno zmago na tretjem mestu. Prvo medsebojno tekmo kvalifikacij so bolje odprle Romunke, nato pa so pobudo prevzele naše košarkarice, ki so na koncu zmagale z 21 točkami naskoka. Reprezentanci sta se prvič v svoji zgodovini pomerili leta 1994, ko so bile boljše Romunke.

Najboljša igralka romunske izbrane vrste v teh kvalifikacijah je naturalizirana Ashley Walker, ki na tekmo v povprečju doseže 15 točk in pobere 6,3 skoka. Tudi na prvi medsebojni tekmi je bila najučinkovitejša 30-letna Walkerjeva, 10 točk je dodala Gabriela Marginean.

Slovenke bodo tudi tokrat nastopile brez poškodovane Eve Lisec in Nike Barič. Z ekipo ponovno trenira Annamaria Prezelj, ki je soboto tekmo izpustila zaradi poškodbe gležnja. Varovanke Damirja Grgića bi si z zmago na stežaj odprle vrata na evropsko prvenstvo, ki ga leta 2019 gostita Srbija in Latvija. Tja se uvrstijo prvouvrščene ekipe iz vsake od osmih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih ekip.

Srečanje med Slovenijo in Romunijo, ki se bo začelo ob 18. uri, si lahko v neposrednem prenosu ogledate na Šport TV in kzs.si.

Izjave pred tekmo:

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
Jutri nas čaka pomemben obračun proti reprezentanci Romunije, ki smo jo na prvi tekmi premagali. Kljub temu se zavedamo, da je pred nami vse prej kot lahka naloga. Velika sobotna zmaga proti Franciji nam je vlila dodaten zagon in dokaz, da se premikamo v pravo smer. Ostati moramo skromni, na igrišču pa pokazati zrelo in agresivno igro. Z zmago bi si na široko odprli vrata proti evropskemu prvenstvu, zato vabim naše navijače, da nas kot v soboto tudi tokrat podprejo v velikem številu.

Tina Jakovina, slovenska reprezentantka:
“Že na začetku kvalifikacij smo se zavedali, da sta za nas prav tekmi z Romunijo ključnega pomena in temu primerna je bila tudi priprava. Romunijo smo sicer na prvi tekmi premagale, a bo potrebno jutri znova dokazati, da smo boljše. Ponovno bomo morale odigrati osredotočeno, borbeno in samozavestno, omejiti nasprotnice ter jim vsiliti našo igro. Zavedamo se, kaj nam lahko ta tekma prinese in pripravljene smo, da jih z bučno podporo s tribun in našo energijo premagamo ter uspešno zaključimo zadnjo domačo tekmo v kvalifikacijah za EP.

Tina Trebec, slovenska reprezentantka:
Pred nami je se zadnji obračun v tem ciklusu kvalifikacij. Na ekipo Romunije se dobro pripravljamo. Verjamem, da bomo šli v tekmo z enako mentaliteto kot proti Franciji – koncentracija in borba od prve do zadnje minute. Še vedno ostajamo skromni in Romunk ne podcenjujemo, nam je pa zmaga proti favorizirani Franciji prav zagotovo prinesla dodatno motivacijo in elan.