“Naj le igrajo dobro košarko, to znajo!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Na Dolenjskem so sestavili novo ekipo, Krka igra po novomeških notah, preudarno pa so dodali trio tujcev: Jošila, Cinca in Marinellija. V zadnjih nekaj tekmah so krkaši režirali preobrat, ki jim je prinesel zmago: tako proti Rogaški kot Heliosu. Zdi pa se, da se prav domačim fantom pred novomeško publiko zavežejo noge in roke.


Vsakič znova

„Smo v krču, a gre na boljše. Šteje vsaka zmaga, šteje vsaka tekma,“ razmišlja trener Simon Petrov, ki mu je bila zaupana ta zahtevna naloga, da domačo zasedbo približa slovenskemu vrhu. Tudi sam pa opaža, da so igralci v krču, da ni tiste nujne sproščenosti.

„Tudi sam ne vem, zakaj jih je strah. Morda si v glavi ustvarijo nek pritisk, da morajo komu kaj dokazati. Jasno sem jim povedal, da ni treba nikomur nič dokazati, ampak naj le igrajo dobro košarko, ki jo znajo. To jim vsakič znova povem,“ še doda Petrov.

Med tistimi, do katerih se veliko pričakuje, je zagotovo organizator igre Domen Bratož. „Morda smo na trenutke premalo odločni. Po eni strani je lepo in dobro, ker smo domačini. Po drugi strani pa se od nas pričakuje rezultat, zmage… „ še pristavi Bratož, ki je letos dopolnil 24 let.