Na krilih Morine do 1. zmage na Kitajskem

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Ekipa Sixt Primorske je na pripravljalnem turnirju na Kitajskem zabeležila prvo zmago. Z 71:69 je bila boljša od B reprezentance gostiteljice turnirja. Strelsko so bili najbolj razpoloženi Gezim Morina, ki je dosegel 20 točk, 17 jih je dodal Nejc Zupan, 12 pa kapetan Vjekoslav Petrović.

Pred pettisočglavo množico navijačev, ki je pripravila neverjetno vzdušje, je bil boj napet vse do konca. Po ne tako zelo prepričljivem začetku, ko so gostitelji na krilih domačih navijačev povedli in prvo četrtino dobili za točko (16:15), so Primorci hitro pokazali, da so kvalitetna in nevarna ekipa. Zaostanek so pretopili v prednost in ob polčasu vodili s 35:29.

Po premoru je tekmec zaigral agresivno in se nevarno približal, a so Slovenci tudi ta pritisk zdržali in ob zvoku sirene utišali polno dvorano v Qijiangu ter vknjižili prvo zmago. Priložnost za igro so poleg stalnih članov koprskega prvoligaša dobili tudi Aljaž Stopar, Jan Rebec ter Vadym Prokopenko.

Že danes  čaka ekipo Aleksandra Sekulića nova tekma, tokrat proti selekciji ZDA.

Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska: “Tekmo smo začeli v krču, kmalu ujeli pravi ritem in zagospodarili na igrišču. Zdržali smo pritisk domačih igralcev, ki so vseskozi močno pritiskali na celem igrišču. Po napornem potovanju veseli dejstvo, da so se igralci dobro odzvali. Vse pohvale za njihovo borbenost in dobro igro. Še posebej pa smo lahko zadovoljni z zaključkom, saj so se Kitajci s pomočjo bučne podpore s tribun približali, vendar nam je uspelo tekmo uspešno pripeljati do konca.”

Pripravljalni turnir na Kitajskem, 1. tekma, 16.5.
B reprezentanca Kitajske – SIXT PRIMORSKA 69:71(16:15, 13:20, 19:17, 21:19)
Sixt Primorska: Morina 20, Zupan 17, Petrović 12, Čapin 7, Prokopenko 6, Stopar 4, Zadnik 3, Kosi 2.