Mlajši Dragić vendarle na pomoč starejšemu v Phoenix!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Sprva je završalo v ZDA, predvsem v Arizoni, nato pa še v Sloveniji – Zoran Dragić (196 cm, 1989) se je s Phoenix Sunsi dogovoril za sodelovanje. Podpisal bo dveletno pogodbo in se tako pridružil že povsem uveljavljenemu bratu Goranu.

Ne le v reprezentančnem, brata Dragić bomo že v tej sezoni v istem dresu spremljali tudi v Ligi NBA!
Ne le v reprezentančnem, brata Dragić bomo že v tej sezoni v istem dresu spremljali tudi v Ligi NBA!

Po navedbah španskih medijev je Zoran dosedanjega delodajalca – Unicajo iz Malage že obvestil, da bo izkoristil klavzulo v pogodbi in že letos odšel onkraj luže. Tudi Unicaja ne bo ostala praznih rok, saj ji bo pripadla odškodnina v vrednosti 1,1 milijona dolarjev. Približno 600 tisočakov zakonsko lahko odšteje NBA moštvo, torej Phoenix, preostali znesek pa bo padel na ramena mlajšega Dragića. Pogodba, ki jo bo s Phoenixom podpisal, naj bi mu navrgla približno 4 milijone dolarjev. Unicaja se sicer trenutno mudi na močnem turnirju Gloria cup v Carigradu in jasno je, da Zoran na današnji tekmi z Olympiacosom ne bo igral.

Konkurenca je zastrašujoča

Sonca so sicer danes podpisala 5-letno pogodbo z Ericom Bledsoejem, tako da imajo na branilskih mesti že pravo malo plejado košarkarjev. Vprašanj je, koliko možnosti za igranje bo Zoran Dragić dobil ob svojem bratu, Bledsoeu, Isaiahu Thomasu, Tylerju Ennisu in Archieju Goodwinu. Morda pa ga več priložnosti čaka na položaju krila, kjer sta v kadru P. J. Tucker in Gerald Green.