Mladinke proti Srbiji za polfinale!

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovensko reprezentanco deklet do 18 let danes čaka tekma četrtfinala evropskega prvenstva. Slovenke se bodo po včerajšnji zmagi nad Italijo v osmini finala, danes ob 20.15 pomerile s Srbijo. Tekmo si bo mogoče ogledati na Facebook in spletni strani KZS.

EP DU18, četrtfinale, 10.8.
Srbija – Slovenija (20.15)

Slovenke so včeraj po drami v končnici dosegle zmago proti Italiji v osmini finala evropskega prvenstva, Srbkinje pa so v osmini finala premagale Latvijo. Slovenija je v skupinskem delu dosegla dva poraza in zmago in prvi del končala na zadnjem mestu. Enak izkupiček dveh porazov in zmage so imele v skupini A Srbkinje, a so skupinski del končale na tretjem mestu. Reprezentanca Srbije je na lanskem prvenstvu osvojila 11. mesto, eno mesto za Slovenijo, ki je bila 10. Srečanje med Srbijo in Slovenijo si bo mogoče ogledati na Facebook strani in spletni strani Košarkarske zveze Slovenije.

Najboljša strelka Srbije na tem evropskem prvenstvu je Teodora Turudić s povprečjem 13,3 točke na srečanje. V dresu Slovenije pa je najučinkovitejša Zala Friškovec z 19 točkami na tekmo.

Zmagovalka srečanja med Srbijo in Slovenijo se bo v polfinalu pomerila z boljšo s srečanja med Francijo in Španijo, poraženka pa se bo pomerila za mesta od 5.-8. tega evropskega prvenstva.

Izjava pred tekmo:

Slavko Duščak, selektor slovenske reprezentance deklet do 18 let:
“Čaka nas Srbija, ki je dobro tehnično in taktično pripravljena. Imajo zelo dobre zunanje igralke, držijo visok ritem skozi celo tekmo. Vem, da bomo prikazali borbeno igro in odgovorili na njihov visok ritem.