Mihevc testira Žaklja, Šenčur čaka Portorož

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Z dvema petkovima obračunoma se nadaljuje 13. kolo Lige Nova KBM. V Podčetrtku bo gostovala Krka, košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe pa bodo gostila Portorož. Preostali trije obračuni bodo na sporedu v soboto in v nedeljo.

zakelj

Novi trener Podčetrtka Andrej Žakelj (foto: PLK.pl)

Liga Nova KBM, 13. krog, 6.1.

Terme Olimia Podčetrtek – Krka (18.45)

Košarkarji Podčetrtka bodo koledarsko leto začeli pod vodstvom novega trenerja. Borisa Zrinskega je zamenjal Andrej Žakelj, ki bo s svojim moštvom skušal priti do druge zmage v tej sezoni. V prejšnjem kolu so jutrišnji gostitelji v gosteh izgubili proti Rogaški (83:71), Krka pa je pred domačimi gledalci ugnala Union Olimpijo (68:65).  Najboljši strelec pri domači zasedbi je v tej sezoni Mensud Julević, ki v povprečju dosega 12 točk na tekmo, pri Novomeščanih pa Matic Rebec s petnajstimi točkami na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Andrej Žakelj, Terme Olimia Podčetrtek: “Časa za pripravo na ta dvoboj je bilo malo, tako da smo se med prazniki posvetili predvsem naši igri. V obračun s Krko ne gremo z belo zastavo, od svojih košarkarjev pa želim videti pravo mero borbenosti in ustrezen pristop.”

Dejan Mihevc, Krka: “Ekipa iz Podčetrtka je, kljub temu, da ima samo eno zmago, namučila marsikatero drugo moštvo v ligi. Mi v Podčetrtek prihajamo kot favoriti, kar pa bomo morali opravičiti še na igrišču.”

Šenčur GGD – Portorož (19.45)

Košarkarji Šenčurja bodo pred svojimi gledalci tokrat gostili Portorož. V prejšnjem kolu je domača zasedba, ki je sicer v tej sezoni vknjižila štiri ligaške zmage, izgubila proti Hopsom (72:65), Portorožani pa so premoč morali priznati Zlatorogu (76:82) in tako še naprej ostajajo pri eni zmagi.

Pri Šenčurjanih v tej sezoni v povprečju največ točk dosega Nikola Stanojević (12,3 točke na tekmo), pri primorski zasedbi pa Marko Vuković (15,1 točke na tekmo).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Ernest Novak, Šenčur Gorenjska gradbena družba: “Ekipa Portoroža je proti Zlatorogu prikazala dobro igro in zato kakršnokoli razmišljanje o lahki tekmi ne pride v poštev. Odigrati moramo ekipno in zavzeto.”

Konstantin Subotić, Portorož: “Šenčur je kakovostna ekipa, ki premore veliko izkušenj, v svoji dvorani pa je tudi zelo nevarna. Od samega začetka tekme moramo prikazati hrabro in energično igro.”

7.1.
Zlatorog – Helios Suns (19.00)
LTH Castings – Rogaška (20.00)

8.1.
Sixt Primorska – Tajfun (17.00)

že odigrano, 4.1.
UOL – Hopsi 84:75