Miami do četrte zaporedne zmage, Gogi najboljši strelec

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami je prišel do četrte zaporedne zmage in s tako pred serijo gostovanj, kar 11 od naslednjih 14-ih tekem igra v gosteh, utrdil v zgornji polovici vzhodne konference. Goran Dragić je bil nerazpoložen v prvem polčasu, dosegel je samo 2 točki, v drugem pa dodatnih 14 in bil skupaj s Tyler Johnsonom najboljši strelec Vročice.

Tekmo je s polaganjem po podaji Gogija iz avta pet sekund pred koncem tekme odločil Josh Richardson. Na drugi strani je odlični novinec Utaha, b, ki je tekmo končal kot najboljši strelec s 27-imi točkami, zgrešil met ob sireni za zmago.

‘Utah je igral zelo dobro košarko, v veliko pogledih bi si danes zmago zaslužili oni. Ampak tudi mi smo bili kar nekajkrat v položaju, ko bi morali zmagati, pa nismo, zato lahko kdaj pa kdaj kakšno zmago ‘ukrademo’ tudi mi,’ je po tekmi dejal trener domačih Eric Spoelstra.

Še eno napeto tekmo so gledalci spremljali v Portlandu. Tako kot v Miamiju je tudi tu odločilen koš padel dobrih pet sekund pred koncem tekme, ko je za Portland zadel C.J. McCollum. Portland je igral brez Damiana Lillarda. Pri San Antoniu je bil najboljši igralec bivši ‘Blaizer’ LaMarcus Aldridge, dosegel je 30 točk in 14 skokov. Ostroge so igrale brez Kawhi Leonarda, ki ima težave s poškodovano ramo.

Niz devetih zaporednih porazov so prekinili Lakersi, ki so doma ugnali Atlanto. Brandon Ingram je dosegel 20 točk, na drugi strani Dennis Schroder 27.

Liga NBA, 7.1.2018

Utah – MIAMI 102:103

NEW YORK – Dallas 100:96

Oklahoma – PHOENIX 100:114

San Antonio – PORTLAND 110:111

Atlanta – LA LAKERS 113:132