“Ljudje so mislili, da Slovenke ne znajo igrati košarko!”

s kategorijo
Novice
.

Srbska reprezentanca je po dveh porazih primorana, da užene Slovenijo in si tako zagotovi zagotovi igranje v repasažu, ki še odpira vrata četrtfinala in obrambo naslova najboljše ekipa Stare celine.

Eurobasket, 3. krog, 19.6.
Slovenija – Srbija (15.00)

Barič in Oblak

„Tamaro Radočaj in Sanjo Mandić čaka zahtevno delo pri zaustavljanju Nike Barič in Teje Oblak. Morda ima Slovenija na položaju playmakeric morda celo najboljši košarkarici na EuroBasketu,“ je v napovedi današnje tekme Slovenija – Srbija (ob 15. uri na Kanalu A) povedal srbski selektor Stevan Karadžić.

Skok in obramba

„Ni pa to glavna kakovost Slovenk. Visoke igralke so nadskakale Francozinje, kar uspe redkim. Preprosto moramo nevtralizirati napadalni skok Slovenije,“ je še dodal Karadžić, ki je na tem mestu zamenjal Marino Maljković. „Če bomo vzpostavili dobro obrambo in izkoristili naše prednosti v napadu, potem smo blizu zmagi, ki nas vodi v drugi del tekmovanja,“ je še razmišljal Karadžić v pogovoru za Blic.

Vedno nekdo preseneti

„Ljudem sta morda Grčija in Slovenija delovali kot naciji, ki ne znata igrati košarko. Pred šestimi leti smo tudi mi bile v taki situaciji. Na vsakem prvenstvu se pojavi nekdo, ki zablesti. Slovenija igra hitro, košarkarice so uigrane, imajo pa sistem, ki ga gojijo vrsto let. Nekaj slovenskih igralk poznam. Najavile pa so, da prihajajo po naš skalp,“ je povedala srbska reprezentantka Sonja Petrović.