Laščani premočni za Primorce, Krušič s tekmo sezone

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.
krusic01

Matej Krušič je odigral povsem kapetansko (foto: Mitja Knez/Radio Celje)

S peto zmago na šesti in obenem svoji zadnji tekmi skupinskega dela Pokala Sixt Alpe Adria so si košarkarji Zlatoroga iz Laškega zagotovili prvo mesto v skupini A. Na domačem parketu so Sixt Primorsko odpravili s 85:51.

Četudi so si izbranci Aleša Pipana pot v končnico tekmovanja, ki se bo začela s četrtfinalom, zagotovili že prejšnji teden, ko so slavili zmago v avstrijskem Klosterneuburgu (82:53), tudi tokrat ničesar niso želeli prepuščati naključju. Pobudo so prevzeli že na začetku obračuna in preko izredno razpoloženega kapetana Mateja Krušiča, ki je že v prvi četrtini dosegel 13 točk, ta del igre dobili z 20:15.

Z odločno igro so Laščani nadaljevali tudi v drugih desetih minutah. Njihov nalet se je začel s trojko Jana Špan ter končal po 13 zaporednih točkah za 35:19. Belo-zeleni so začeto delo dokončali v tretji četrtini. Po trojki Rama Rizvića, ki je bil na tekmi nezgrešljiv izza polkroga (4:4), in košem Krušiča je razlika narasla že na +23 (61:38) in obračun je bil odločen.

Izjave po tekmi:

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:
“Čestitke fantom, znova so prikazali dobro igro v obrambi in kontrolirali potek tekme. Bili so osredotočeni in primorskim strelcem preprečili, da bi se razigrali. Tudi v napadu so bili razpoloženi domala vsi, ki so stopili na parket. S tem obračunom smo zaključili nastope v prvem delu Pokala Sixt Alpe Adria, tako da bomo lahko sedaj do konca koledarskega leta osredotočeni le še na obe domači tekmovanji.”

Matej Krušič, kapetan Zlatoroga:
“Pohvalil bi soigralce za pristop in prikazano igro v obrambi. Prvi cilj je dosežen, osvojili smo prvo mesto v skupini A Pokala Sixt Alpe Adria. Uspešno moramo sedaj nadaljevati tudi s tekmami v Ligi Nova KBM in si čim prej zagotoviti napredovanje v Ligo za prvaka.”

Duda Sanadze, košarkar KK Sixt Primorska: “To je bila težka tekma, na kateri smo zgrešili preveč lahkih košev, da bi lahko držali priključek s tekmecem. Laščani so imeli svoj dan in tokrat so povsem zasluženo zmagali.”

Aleksander Sekulić, trener Sixta Primorske: “Enostavno nismo našli odgovora na fizično in agresivno obrambo Zlatoroga. Bili smo premalo odločni v napadu in premalo čvrsti v obrambi. Medtem, ko smo dovolili tekmecu, da se je razigral, sami nismo bili pravi.”

Pokal Sixt Alpe Adria, 16.11.
ZLATOROG LAŠKO – Sixt Primorska 85:51 (20:15, 20:10, 21:13, 24:13)
Zlatorog Laško: Krušič 19, Špan 17 (6 podaj), Rizvić 16 (11 skokov), Tratnik 13 (6 skokov), Rubinštejn 9, Barič 6 (5 skokov), Durnik 3, Miljković 2, Ledl, Kobić, Mulaomerović.
KK Primorska: Morina 16, Zupan 9 (6 skokov), Sanadze 8, Franklin Jr. 7, Zadnik 7, Radulović 2, Gajić 2, Ožegovič, Petrović, Kosi, Lisica, Glas.