KZS s 3000 evri kaznoval Rogaško, kjer so napadli sodnika

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Tekma 1. kroga Lige Nova KBM med Rogaško in Heliosom je dobila še tretji polčas, čeprav je bilo tekmo po 40 minutah konec, zmaga pa je šla v Domžale (57:62 je bilo).

Na spletni strani Kzs.si so o tekmi zapisali še:

Po zaključku tekme ob odhodu sodnikov, ki so jih spremljali vanrnostniki, v garderobo, gledalec udaril sodnika.

Ob zaključku srečanja povečana stopnja nervoze v vrstah domače ekipe.

Uradna predstavnika obeh ekip v poročilo o tekmi nista zapisala pripomb na organizacijo in izvedbo tekme ter opravljeno delo uradnih oseb.

Sklepa:
1. KK ROGAŠKA
se zaradi dosojene tehnične napake trenerju Novaković zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.
2. Komisar lige zahteval pisne izjave prvega sodnika srečanja, tehničnega komisarja in uradnega predstavnika KK Rogaška v zvezi z incidentom ob zaključku srečanja. Po prejemu izjav bo komisar lige sprejel sklep v skladu z določili Tekmovalnih propozicij.

Komisar lige je izdal dodatni pisni sklep po prejemu vse zahtevane dokumentacije:
1. KK ROGAŠKA se zaradi fizičnega napada gledalca na sodnika tekme, ki je dobil telesno poškodbo, do katerega je prišlo zaradi neustrezno opravljenega dela varnostne službe, kaznuje z denarno kaznijo 3.000,00 EUR;
2. KK ROGAŠKA se ZADOLŽI, da na vseh prihodnjih tekmah s pomočjo varnostne službe zagotovi izhod sodnikov iz dvorane brez možnosti stika med gledalci in sodniki;
3. KK ROGAŠKA ima možnost pritožbe na sklep komisarja lige v roku 8 dni po prejemu pisnega sklepa komisiji za pritožbe KZS ob plačilu pritožbene takse 400,00 EUR.