Krka v Čačku brani 1. mesto, na parketu tudi Đoković in Javor

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarje Krke v 11. krogu Druge ABA lige čaka derbi z enim od najbližjih zasledovalcev na lestvici Borcem iz Čačka. Ta bo deseto srbsko moštvo, s katerim se bo Krka pomerila v uradni tekmi v zadnjih dvajsetih letih. Eden od treh sodnikov bo tudi Slovenec Edo Javor.

„Če zmagamo, bomo zavzeli 1. mesto,“ je jasen trener Borca Boško Rajić, ki potem doda:
„Krka ima odlično zapolnjeno ekipo na vseh igralnih mestih. Imajo Dimca, ki je slovenski reprezentant, Kovačević je eden najboljših strelcev lige, tu je še Đapa,“ doda strateg Čačka, kjer igra tudi nekdanji velik up Olimpije Djordje Mičić. Motor ekipe je 21-letni Ilija Đoković (16 točk in štiri podaje na tekmo).

Velja omeniti, da je Borac v tej sezoni izgubil le tri tekme – vse v gosteh – tudi v Kopru in v Rogaški Slatini.

Liga ABA, 2. divizija, 11. krog, 26.12.
Borac – Krka (18.00)

Krkaši so sicer v zadnjih 40 dneh v odlični formi, saj so zmagali v devetih od desetih odigranih tekem, nazadnje so v gosteh premagali tudi slovenskega prvaka Petrol Olimpijo.

Simon Petrov, trener Krke:  „V zadnjem času se nam je igra precej popravila, kar dokazujejo naši izidi. A prostora za napredek je še več kot dovolj in iščemo ga v vsaki naslednji tekmi. Še posebej se moramo osredotočiti na tista slabša obdobja v igri, ki jih moramo spraviti na minimum. Moštvo Borca je odlično sestavljeno. Ob nekaterih mlajših domačih igralcih so tu tudi nekdanji evroligaški igralci Đorđe Mičić, Darko Balaban in Marko Marinović ter trenutni srbski reprezentančni organizator igre Ilija Đokovića. Na domačem parketu so zaradi odlične publike še bolj nevarni. A v Čačak zagotovo ne gremo z belo zastavo, ampak želimo še enkrat dokazati, da znamo igrati dobro košarko.“

Matic Šiška, igralec Krke: „Zmage v zadnjem času so nam povečale samozavest, a pred vsako tekmo še kako spoštujemo nasprotnika. Kljub praznikom smo imeli neka več časa za pripravo na nasprotnika in upam, da nam je dobro uspela. Borac je eno najboljših moštev v ligi, zato mislim, da nas čaka lepa košarkarska predstava.“