Kranju naslov v Velenju, zabijanje Dimcu, trojke Kovačeviču

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V soboto, 17. junija, je bil na velenjskem Titovem trgu na sporedu že drugi kvalifikacijski turnir Samsung državnega prvenstva v košarki 3×3. V Velenju se je zbralo kar 64 ekip, ki so nastopale v šestih kategorijah.

Košarka 3×3 se je prvič v štirinajstletni zgodovini državnega prvenstva preselila v Velenje. Najboljši slovenski 3×3 košarkarji so se v lepem vremenu in pred velikim številom gledalcev predstavili na Titovem trgu. Na turnirju se je 64 ekip v šestih kategorijah potegovalo za nove točke v boju za uvrstitev na zaključni turnir Samsung državnega prvenstva.

Naslednji turnir Samusung DP v košarki 3×3 se bo odvil 1. julija v Piranu, na Tartinijevem trgu. Vstopnico za nastop na turnirju Samsung Challenger Ljubljana si je priigrala ekipa 3×3 Ljubljana East.

Kategorija: ČLANI:

Finale:
3X3 KRANJ : 3X3 LJUBLJANA EAST 21:17

V članski kategoriji se je med dvanajstimi ekipami končne zmage veselila ekipa 3×3 Kranj, ki je v finalu ugnala moštvo 3×3 Ljubljana East (Milan Kovačević, Stojan Đekanović, Dejan Trnjak, Tjaž Rotar) z izidom 21:17. Ekipa 3×3 Kranj, v postavi Mensud Julević, Jaka Hladnik, Boris Jeršin in Jasmin Perković, je tako po drugem mestu v Ljubljani prejšnji teden, tokrat stopila še stopničko višje. Tretje mesto je v konkurenci članov kar nekoliko presenetljivo osvojilo moštvo Oaze, četrti je bil Navigator Pub.

Kategorija: FANTJE U23:

Finale:
SLO U18 : EAST FALCONS 11:9

V kategoriji fantov do 23 let se je v soboto pomerilo največ ekip (16). V finalu je ekipa SLO U18 z 11:9 ugnala East Falcons, ki so jo sestavljali Miha Mlakar, Nejc Škoberne, Žiga Klančnik in Matic Sever. Moštvo SLO U18 se je zmage veselilo v postavi Jan Gršič, Rok Vidrih, Matej Sušec in Samo Gaberšek.

Kategorija: FANTJE U17:

Finale:
3X3 LZN : KAJUH 11:10

V najbolj napetem finalu v moški konkurenci so se naslova najboljših veselili košarkarji 3×3 LZN. Nejc Leben, Anže Štih, Vid Rener in Urban Tajher so v napetem finalu za točko ugnali Kajuh, ki je nastopal v postavi Žan Kos, Tine Kotnik, Tim Teršek in Gašper Turnšek. V kategoriji fantov do 17 let se je v Velenju predstavilo 11 ekip.

Kategorija: FANTJE U15:

Finale:
NOVA GORICA : OREO TEAM 10:6

V konkurenci fantov do 15 let se je za zmago potegovalo sedem ekip. Končnega uspeha se je veselilo moštvo Nove Gorice, ki je v finalu premagalo Oreo Team z 10:6. Oreo Team se je moral že prejšnji teden v Ljubljani zadovoljiti z drugim mestom, ko so Jurij Višnikar, Jošt Flerin, Mark Filip Ivankovič in Marcel Jug z identičnim rezultatom izgubili proti ekipi D.L.N.T. Za zmagovalno ekipo Nove Gorice so nastopili Nejc Pajntar, Saša Ciani, Matevž Žižmond in Aidin Artuković.

Kategorija: REKREATIVCI:

Finale:
PIZZERIA NA POSTAJI : 3X3 BELTINCI 9:7

Kategorija rekreativcev je bila v Velenju druga najbolj zastopana, saj se je pomerilo 14 rekreativnih ekip. Zmago je v postavi Matic Burjak, Dušan Špalir, Janez Tamše in Jošt Mrdavšič dosegla ekipa Pizzeria na postaji, ki je bila v finalu z 9:7 boljša od 3×3 Beltincev. Za 3×3 Beltince so igrali Leon Zver, Tomaž Bojnec, Grega Farkaš in Tibor Ferčak. Beltinčani so v finalu izgubili tudi prejšnji konec tedna na turnirju v Ljubljani.

Kategorija: DEKLETA U17:

Finale:
TEAM HULK : JEŽICA MODRE 13:12

V edini ženski kategoriji so se pomerile štiri ekipe. Zmage se je veselila ekipa Team Hulk, ki je v napetem finalu z izidom 13:12 ugnala Ježico Modre, ki so drugo mesto osvojile tudi na prvem kvalifikacijskem turnirju v Ljubljani. Za Team Hulk so nastopile Vita Mićunović, Dea Osrečki in Tara Pulovič. Ekipo Ježice Modrih pa so sestavljale Ada Sok, Maša Hlebec, Katja Sever in Anja Dragar.

Zmagovalec v Grosbasket tekmovanju v zabijanju: LUKA DIMEC

Zmagovalec v Telekom metanju trojk: MILAN KOVAČEVIĆ