Konec niza Chicaga, odlični Beasley

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

LeBron James (34 točk) in Kevin Love (27) sta poskrbela, da se je niz Chicaga ustavil pri sedmih zmagah. Bullsi so se sicer odlično upirali podprvakom, ki so na koncu vseeno prišli do dvanajste zaporedne domače zmage.

James je v zadnji četrtini dosegel 11 točk, Cleveland pa je na zadnjih 21-ih tekmah zmagal 19-krat. Pri Chicagu je Lauri Markkanen dosegel 25 točk.

Vse bližje pa smo vrnitvi Isaiah Thomasa – Cleveland ga je že poslal v svojo razvojno ekipo Canton, kjer bo treniral in igral na odprtem igrišču. Najprej se je sicer napovedovalo, da se bo vrnil že na ponedeljkovi poslastici v ponovitvi lanskega finala, toda bolj verjetno je, da se bo ekipi pridružil na gostovanju v Sacramentu in Utahu. Je pa današnjo tekmo zaradi bolezni izpustil glavni trener Tyron Lue.

DeMar DeRozan je z rekordom kariere – dosegel je 45 točk, poskrbel za zmago Toronta v Philadelphiji.  Kyle Lowry je dosegel 23 točk. Na drugi strani je Ben Simmons dosegel 20 točk, Dario Šarić 18. Joel Embiid zaradi težav s hrbtom še kar ne igra.

Po porazu z Miamijem je Boston doživel tudi poraz proti New Yorku. Tako kot proti Clevelandu se je tudi tokrat najbolj izkazal Michael Beasley, dosegel je 32 točk, na zadnjih treh tekmah pa ima povprečje 28,3 točke.

Liga NBA, 21.12.2007

Chicago – CLEVELAND 112:115

TORONTO – Philadelphia 114:109

Boston – NEW YORK 93:102

Memphis – PHOENIX 95:97

San Antonio – UTAH 89:100