Kdo lahko ustavi Slovenijo? “Padla” tudi Poljska

s kategorijo
Novice
.

Slovenska ženska članska reprezentanca se je v okviru priprav na evropsko prvenstvo na Ježici srečala s Poljakinjami. Varovanke Damirja Grgića so zabeležile še peto zmago, poljsko izbrano vrsto so premagale z rezultatom 77:50. Slovenke zadnja pripravljalna tekma na domačih tleh čaka v četrtek, 1. junija, proti Hrvaški.

Pripravljalna tekma, 27.5.
SLOVENIJA – Poljska 77:50 (26:12, 13:13, 25:8, 13:17)
Barič 18 (6 podaj), Lisec (12 skokov) in Oblak (7 skokov) po 12, Zdolšek 11, Prezelj in Trebec po 6, Piršič 4, Rupnik in Evans po 3, Abramovič 2; Urbaniak, Trzeciak in Miloszewska po 9.

Slovenke nadaljujejo z odličnimi predstavami v pripravah na evropsko prvenstvo. Na Ježici so zanesljivo odpravile reprezentanco Poljske in zabeležile že peto zaporedno zmago.

Uvod Slovenk je bil znova silovit, delni izid 12:0, do konca prvih petih minut pa so varovanke Damirja Grgića dosegle kar 22 točk. Poljakinje so nato vzpostavile ravnotežje in našim košarkaricam do konca prvih desetih minut dovolile zgolj še štiri točke. Kljub temu so košarkarice, ki jih letos čaka premierni nastop na evropskem prvenstvu, na odmor odšle s štirinajstimi točkami prednosti.

Drugo četrtino so bolje odprle Poljakinje, ki so prednost Slovenk stopile na sedem točk. Po minuti odmora so se Slovenke zbrale in na najdaljši odmor odšle s prednostjo 14 točk.

Drugi polčas sta z zadetima metoma za tri točke odprli Teja Oblak in Nika Barič ter prednost prvič dvignili na 20 točk. Slovenke so na krilih odlične igre v obrambi in domiselne igre v napadu še povišale svojo prednost. Dve minuti do izteka tretje četrtine je naša izbrana vrsta povišala prednost na 30 točk, še za točko več so vodile ob izteku 30. minut.

Dvom o zmagovalcu je bil razrešen že pred zadnjimi desetimi minutami. Slovenke so tako zabeležile še peto zmago v tem pripravljalnem obdobju, nova preizkušnja pa jih čaka že prihodnji četrtek, ko v Celju gostijo izbrano vrsto Hrvaške. Najboljša strelka tekme je bila Nika Barič, ki je dosegla 18 točk, pri Poljakinjah pa nobena igralka ni presegla meje 10 točk.

Slovenke bodo med 16. in 25. junijem debitirale na evropskem prvenstvu. V skupini C se bodo naše košarkarice pomerile s Srbijo, Francijo in Grčijo.

Izjava trenerja Damirja Grgića po srečanjem s Poljsko:
“Čestitke dekletom za novo zmago. Tekma ni bila ravno najlepša za oko, smo pa prišli do visoke zmage. S tem srečanjem smo zaključili drugi ciklus priprav. Pred nami je dan odmora, potem pa nas znova čaka delo. Graditi moramo na trenutni igri. Hvala navijačem za podporo na današnji tekmi.”

Izjava Nike Barič po srečanju s Poljsko:
“Odigrale smo zelo korektno tekmo. Poljska ima slabšo ekipo kot Turčija, ne glede na to pa je selektor od nas zahteval, da igramo agresivno in hitro. Tekmo smo odigrale nekoliko slabše kot včeraj. Poznala se je utrujenost. To je bil dober test za vse igralke, ki igramo več, izkazale pa so se tudi igralke, ki so tekmo začele na klopi. V tem ritmu moramo nadaljevati.”