Kdo bo boljše reagiral? Primorska ali Rogaška?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Po nizu treh gostujočih tekem, na katerih so košarkarji Sixta Primorske zabeležili eno zmago, se bodo Primorci v torek vrnili na domači parket.

Primorska ekipa bo na predzadnji domači tekmi koledarskega leta 2017 v Areni Bonifika gostila moštvo Rogaške, ki je v nedeljo v državnem prvenstvu s 45:71 izgubila proti Helios Suns. Kljub le štirim zmagam v regionalnem tekmovanju, ekipa, ki jo vodi glavni trener Damjan Novaković, ni daleč od mest, ki vodijo na zaključni turnir Lige ABA 2.

Toda tako, kot Primorci, tudi Slatničani v zadnjem času kažejo velika nihanja v igri. Na tekmi osmega kola Druge divizije Lige ABA so najprej visoko, s 95:72, premagali Vršac, kolo kasneje nato s 75:81 izgubili v Mostarju proti Zrinjskemu, v državnem prvenstvu pa najprej zabeležili tri zaporedne zmage, nato pa v nedeljo visoko, s 45:71 klonili proti Helios Suns. Pred tem so zadnji poraz doživeli prav proti Sixtu Primorski, 11. novembra, v Areni Bonifika, ko je bilo 80:66 za »tigre«.

Občuten padec

Košarkarji glavnega trenerja Jurice Golemca so na zadnjih dveh tekmah precej padli v formi, njihovi tekmeci pa so to izkoristili in jim prvič v tej sezoni na dveh zaporednih tekmah nasuli vsaj 85 točk. Novomeška Krka je minuli torek slavila zmago s 93:81, Hopsi pa na Polzeli s 85:66. Poraza seveda še zdaleč nista usodna, za Primorce je bil sobotni na Polzeli šele peti na devetnajstih tekmah v tej sezoni v dveh tekmovanjih. Prav tekma z aktualnimi državnimi podprvaki je odlična priložnost, da se »tigri« vrnejo na zmagovalne tirnice.

V ekipo se bo, potem, ko je zaradi lažje poškodbe izpustil tekmo s Hopsi, vrnil četrti najboljši skakalec Lige ABA 2, Shawn King, ki v povprečju v tej sezoni beleži 8,2 skoka na tekmo.

Jurica Golemac, glavni trener Sixt Primorske:
“Sodeč po zadnjih tekmah smo tako mi, kot tudi ekipa Rogaške povsem izven pozitivnega ritma, glavni razlog za to pa je verjetno veliko število tekem. Oboji bomo zagotovo to skušali z dobro igro popraviti na torkovi tekmi. Prosta dneva smo izkoristili za regeneracijo, prepričan pa sem, da bomo pokazali boljšo igro, kot na sobotni tekmi s Hopsi. Hkrati pozivam vse navijače, da nas pridejo spodbujat, saj bomo na dvoboju z aktualnimi podprvaki potrebovali vso pomoč, ki jo lahko dobimo.”

Tadej Ferme, igralec Sixt Primorske:
“Ekipa Rogaške velja za neugodnega nasprotnika, zato je igrati proti njej vedno izziv. Naš cilj je zmaga, saj želimo skleniti prvi del Lige ABA 2 na prvem mestu lestvice in v prihajajočih praznikih navijačem podariti čim več zmag.”

 

Manj kot 48 ur po tekmi s Heliosom Rogaško v 10. krogu ABA Lige 2 čaka slovenski derbi z vodilno Sixt Primorsko. Ekipi sta se letos med seboj pomerili že v državnem prvenstvu. Takrat je slavila Primorska (80:66).

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Zavedamo se, da gostujemo prvi vodilni ekipi ABA Lige 2. Situacija je specifična, saj smo oboji izgubili na gostovanjih v ABA Ligi 2 in potem tudi na gostovanjih v državnem prvenstvu. Zanimivo bo videti, katera ekipa bo boljše reagirala. Kljub temu, da so domačini favoriti, bomo dali vse od sebe, da popravimo vtis in morebiti presenetimo.”

Miha Fon, igralec Rogaške:
“Tekme si hitro vrstijo, zato moramo zadnjo čimprej pozabiti. V torek neznank ne bo, saj se z ekipo Primorske že dobro poznamo. Ekipa, ki bo igrala boljšo obrambo in bo dobila skok, bo imela večje možnosti za zmago.”