Kar tri slovenske ekipe na Kitajskem

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

V soboto, 28. in nedeljo, 29. oktobra, bo na sporedu finalni turnir World Toura 3×3 v Pekingu. Na turnirju bodo nastopile tudi tri slovenske ekipe – Ljubljana, Piran in Kranj. Prenos turnirja bo na Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.

V Pekingu bo v soboto, 28. in nedeljo, 29. oktobra, potekal finalni turnir serije masters, na katerem bo nastopilo 12 ekip, od tega tudi tri slovenske.

Ljubljana je najvišje postavljena slovenska ekipa na zaključnem turnirju. Blaž Črešnar, Jasmin Hercegovac, Aleš Kunc in Želimir Zagorac so drugi nosilci turnirja, takoj za ekipo Novi Sad AlWahda. Ljubljančani v tej sezoni branijo naslov zmagovalcev World Toura, ki so ga osvojili lani v Abu Dhabiju. Nastop v Pekingu so si ljubljanski košarkarji priigrali z zmago na prvem turnirju masters v Saskatoonu.

Za ekipo Pirana, ki je peto postavljena ekipa na finalnem turnirju, bodo nastopili Simon Finžgar, Anže Srebovt, Gašper Ovnik in Adin Kavgić. Pirančani so si nastop na zaključnem turnirju priborili z zmago na mastersu v Chengduju. V tej sezoni so nastopili na treh turnirjih World Toura. Do sedaj so košarkarji Pirana štirikrat nastopili na finalnih turnirjih, njihova najboljša uvrstitev pa sta četrti mesti iz 2012 in 2015.

Osmi nosilci turnirja so košarkarji ekipe Kranja, ki jo sestavljajo Slovenca Boris Jeršin in Mensud Julević ter Hrvata Jasmin Perkovič in Siniša Štemberger. Nastop v Pekingu so si košarkarji Kranja prislužili z uvrstitvijo med 10 najboljših ekip na svetovni lestvici. Najboljša uvrstitev Kranja na zaključnih turnirjih je drugo mesto iz leta 2015.

Skupinski del bo na sporedu v soboto, izločilni dvoboji pa bodo na sporedu v nedeljo.