Kapetan Dragić: “Nam je povsem vseeno, kdo je na drugi strani igrišča!”

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenija je sinoči trenirala v dvorani Sinan Erdem, potem pa so igralci in strokovni štab strnili še nekaj misli pred današnjo tekmo.

Rado Trifunović, pomočnik selektorja slovenske moške članske reprezentance:
Latvija iz tekme v tekmo igra bolje, proti Črno gori pa je brez dvoma prikazala svojo najboljšo različico. Zadela je kar petnajst trojk iz petindvajsetih poskusov in znova dokazala, da je strelsko zelo močna ekipa. Izstopa Porzingis, s katerim bomo imeli največ težav, če bo igral z obrazom proti košu, medtem ko če se bo spustil pod koš, ga lahko tam Vidmar in Dimec dobro onemogočata. Dejstvo pa je, da je Latvija s Porzingisom na parketu veliko bolj nevarna, saj imajo ostali igralci več prostora. V vsakem primeru nas čaka težka tekma, a prepričan sem, da bodo igralci dali vse od sebe, da ostanemo v Turčiji.

Edo Murić, slovenski košarkar:
“Pred tekmo osmine finala proti Latviji posebne filozofije ni. Vložek je ogromen in šteje le zmaga. Pričakujem težko tekmo, a mi smo odločeni, da jo dobimo.

Goran Dragić, kapetan slovenske reprezentance:
“Nam je povsem vseeno, kdo je na drugi strani igrišča. Naj bo to Latvija ali ZDA, glavno je, da smo mi pravi. Če bomo igrali našo igro, mislim, da bo vsakemu tekmecu težko. Treba bo garati vseh štirideset minut, biti zbran, agresiven in verjamem, da bomo zmagali.”