Kam gre Saša Zagorac?

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenski reprezentant Saša Zagorac se je sporazumno razšel z madžarsko ekipo Soproni KC. Zagorac je bil s povprečjem 17,4 točke na tekmo drugi strelec zadnjeuvrščene ekipe madžarskega DP. Kje bo 34-letni košarkar nadaljeval kariero še ni znano.

Saša Zagorac, ki je v septembru s slovensko reprezentanco osvojil evropski naslov, je po treh mesecih zapustil ekipo Soprona. Na osmih tekmah je v povprečju odigral 32 minut, v statistiko vpisal 17,4 točke, 5,1 skok in 1,9 asistence. Sopron po dvanajstih kolih državnega prvenstva zaseda zadnje mesto z eno zmago in enajstimi porazi.

Zagorac je v decembru staknil poškodbo ahilove tetive, katere rehabilitacija naj bi trajala med štirimi in šestimi tedni, zato se je z delodajalcem dogovoril za prekinitev pogodbe.

Krilni košarkar je zbral 21 uradnih nastopov za slovensko reprezentanco. Na evropskem prvenstvu 2017 je na sedmih srečanjih v povprečju odigral 4 minute in dosegel 1 točko. Zagorac je slovenski dres nosil tudi v prvem ciklu kvalifikacij za SP 2019. Na parketu je v povprečju prebil 13 minut in dosegel 3 točke.