Kako je resno poškodovan Jan Kosi?

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Mladi, nadobudni košarkar Sixta Primorske in občasni slovenski reprezentant Jan Kosi bo iz košarkarskih igrišč odsoten vsaj mesec dni. Pregled v Splošni bolnišnici Izola je pokazal, da si je Kosi na nedeljski tekmi Lige Nova KBM za prvaka s Šenčurjem poškodoval meniskus.

Nedeljski obračun drugega kola Lige Nova KBM za prvaka je Jan Kosi začel v udarni peterki Sixta Primorske in se izkazal s sedmimi točkami in štirimi skoki. Na žalost pa je ob skoku za žogo na polovici igre v drugi četrtini nerodno doskočil na parket in si nesrečno poškodoval desno koleno.

Že v času tekme ga je osebje KK Sixt Primorska v sodelovanju s Splošno bolnišnico Izola prepeljalo v bolnišnico, kjer je bil opravljen tudi pregled s strani dr. Gregorja Ravnikarja in dr. Branka Cvetičanina.

Klinični pregled in pregled z magnetno resonanco sta pokazala, da so vezi v desnem kolenu cele, prišlo pa je do poškodbe meniskusa. Potrebna bo manjša operacija (atroskopija desnega kolena), ki bo izvedena v najkrajšem možnem času. Rehabilitacija po takšni poškodbi v najboljšem primeru traja mesec dni, v najslabšem primeru pa bo Kosi odsoten do konca sezone

Jan Kosi je v tej sezoni zaigral na 17 tekmah državnega prvenstva. V povprečju dosega 5,9 točke in 3,1 skoke na tekmo. V Drugi diviziji Lige ABA v 11,8 minute na tekmo dosega 2,8 točke in 2,0 skoka.

Jan Kosi, igralec KK Sixt Primorska:
»Zahvaljujem se KK Sixt Primorska in Splošni bolnišnici Izola za takojšnjo oskrbo po poškodbi, ki sem jo staknil na tekmi s Šenčurjem. Misli so seveda bežale k najhujšemu, strganim kolenskim vezem, a k sreči so pregledi pokazali, da je poškodovan le meniskus. Moja želja je, da se čim prej vrnem na parket in soigralcem pomagam do novih uspehov.«

Matej Avanzo, direktor KK Sixt Primorska:
»V imenu KK Sixt Primorska se iz srca zahvaljujem osebju Splošne bolnišnice Izola, ki je z rekordno hitro odzivnostjo dokazalo, zakaj velja za enega izmed najboljših v Sloveniji. Posebna zahvala gre dr. Gregorju Ravnikarju in dr. Branku Cvetičaninu. Veseli nas dejstvo, da poškodba Jana Kosija ni tako huda, kot se je sprva zdelo. Napravili bomo vse, da bo Janova rehabilitacija potekala temeljito, pod strokovnim nadzorom. KK SixtPrimorska zagovarja stališče, da je zdravje pomembnejše od rezultatskih uspehov, zato z rehabilitacijo ne bomo hiteli, kljub temu pa si vsi želimo, da bo Jan čim prej znova prisoten na treningih in tekmah.