Kaj bo skuhal Ćapin Primorcem?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Sixta Primorske bo v sredo v Beogradu odprlo svojo prvo sezono v Drugi diviziji Lige ABA. »Tigre« ob 20.00 čaka obračun z Dynamicom.

V obračun z enim izmed petih košarkarskih klubov iz Beograda, ki nastopajo v srbskem državnem prvenstvu, košarkarji Sixta Primorske vstopajo z odlično popotnico iz sobotne pripravljalne tekme z Ilirijo. Ljubljančane so »tigri« v Areni Bonifika ugnali zanesljivo, z 91:57. Ob tem se je s 24 točkami najbolj izkazal Tadej Ferme, Gregor Glas je dodal 16, Mirko Mulalić 12 in Shawn King 10 točk.

Pripravljalnega obdobja na novo sezono je torej tudi uradno konec.

Mesec september je primorski klub sklenil v Laktaših na kvalifikacijah za Drugo divizijo Lige ABA, kjer je moral na uvodni tekmi priznati poraz Vršcu (106:109), nato pa so Primorci premagali Široki (69:81) in Sutjesko (86:78).

Dynamic iz Beograda je eden izmed mlajših klubov v srbskem državnem prvenstvu, organizacija, povezana s klubom, pa velja za eno najboljših v Srbiji. Zapisano lahko podkrepi dejstvo, da je bil košarkarski klub ustanovljen v marcu leta 2015, sezono 2015/16 pa je Dynamic sklenil na vrhu lestvice druge srbske lige, in si s tem prislužil mesto v prvi srbski ligi.

Tam se je klub iz Dorćola, urbane četrti Beograda, prebil vse do petega mesta, predstavil pa se je tudi na zaključnem turnirju srbskega pokalnega tekmovanja. Svoje domače tekme ekipa igra v Športnem centru Dynamic, ki sprejme 500 obiskovalcev.

Liga ABA, 2. divizija, 1. krog, 11.10.
Dynamic – Sixt Primorska (20.00)

Dres beograjskega moštva nosi tudi znan obraz iz primorskih košarkarskih parketov. Aleksandar Ćapin, ki se je Sixtu Primorski pridružil sredi minule sezone, je z Beograjčani pred sezono 2017/18 sklenil enoletno pogodbo.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska:
»V prvem kolu Druge divizije Lige ABA potujemo na gostovanje v Beograd. Tam nas čaka izkušena ekipa Dynamica, ki premore tudi veliko mladih in talentiranih igralcev. Na žalost nimamo veliko informacij o naših nasprotnikih, ker nismo dobili posnetkov njihovih tekem, a zagotovo gre za zelo dobro ekipo. Minulo sezono so nastopili tudi v Ligi za prvaka v srbskem državnem prvenstvu. Čaka nas zanimiva tekma. Mi smo pripravljeni, upam, da bomo do začetka tekme vsi ostali zdravi, in da bomo kvalitetno odigrali prvo tekmo sezone.«

Nebojša Joksimović, kapetan KK Sixt Primorska:
»Po kvalifikacijskem turnirju za mesto v Drugi diviziji Lige ABA, smo vsi vložili veliko energije v to, da se čim bolje pripravimo na začetek sezone na regionalni sceni in v domačem prvenstvu. V torek bomo odpotovali v Beograd, k ekipi, ki jo, iskreno povedano, poznamo po posameznikih, saj smo nekatere lahko spremljali v Ligi ABA ter v nekaterih drugih evropskih tekmovanjih, kot moštvo pa jih moramo pred začetkom tekme še nekoliko bolje spoznati. Priprave smo vzeli resno, vse informacije, ki smo jih prejeli, bomo skušali čim bolje izkoristiti, in jih pretvorit v koristno delo na igrišču.«

Mirko Mulalić, igralec KK Sixt Primorska:
»Z velikim veseljem pričakujemo uradni začetek sezone, ki ga bomo odprli s tekmo Druge divizije Lige ABA proti Dynamicu. Vemo, da so naši nasprotniki izkušeni in zelo kakovostni, zato se na prvo gostovanje odpravljamo pazljivo. Košarkarje Dynamica zelo spoštujemo, kljub temu pa želimo sezono odpreti z zmago. Dobro delo v obrambi bo zagotovo poplačano tudi pri igri v napadu, in to je recept za zmago v Beogradu.«