Jurij Macura na operacijo

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenski reprezentant do 20 let in košarkar Baskonie Jurij Macura, ki je bil na spisku članske reprezentance za novembrski kvalifikacijski cikel, bo v prihodnjih dneh v Ljubljani prestal operacijo kolena. S parketa bo odsoten predvidoma 10 do 12 tednov.

Jurij Macura je brez debitantskega nastopa v izbrani vrsti ostal v zadnjem hipu, po tem, ko se je Baskonia odločila, da 18-letnemu krilnemu centru ne prižge zelene luči za nastop v prvem kvalifikacijskem ciklu.

Jurij je namesto nastopa v dresu s slovensko zastavo ostal z ekipo Baskonie B. Po srečanju 10. kola, na katerem je odigral skoraj 30 minut, je začutil bolečino v levem kolenu. S podobnimi težavami se 211 centimetrov visoki Macura ubada že nekaj časa, zato se je po posvetu z delodajalci in zdravniško službo odločil za operacijo.

Macura se vrača v Slovenijo, kjer bo opravil artroskopijo levega kolena, v Španijo pa odhaja po novem letu, kjer ga čaka nadaljnja rehabilitacija. Na parket se bo vrnil predvidoma 10 do 12 tednov po operaciji.

Juriju želimo uspešno operacijo in čim hitrejši povratek na parket.