Jo lahko Šentjur zagode še Sixtu? Ilirija po točki v Domžale

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V soboto ob 19.00 bodo na sporedu štiri tekme tretjega kola Lige Nova KBM. Šenčur GGD se bo pomeril z Zlatorogom, Rogaška se bo srečala s Krko, Helios Suns bo igral proti Iliriji, Sixt Primorska pa bo gostila Šentjur. Omenjeno srečanje si lahko ogledate na kzs.si. Tretje kolo bosta v ponedeljek sklenili Petrol Olimpija in Hopsi Polzela.

Liga Nova KBM, 3. krog, 21.10.

Sixt Primorska – Šentjur (19.00)

Sixt Primorska in Šentjur sta v prejšnjem kolu zabeležila tesni zmagi. Koprčani so bili boljši od Zlatoroga (81:76), Šentjurčani pa so z 79:76 ugnali Helios Suns. V prejšnji sezoni sta se ekipi pomerili štirikrat, obe moštvi pa sta bili uspešni po dvakrat. Tako Sixt Primorska kot Šentjur sta se v prejšnji sezoni borila za obstanek v Ligi Nova KBM.

Na prvi tekmi Lige Nova KBM v tej sezoni sta bila pri Sixt Primorski strelsko najbolj uspešna Marjan Čakarun in Shawn King, ki sta dosegla po 16 točk, Miloš Pešič jih je za Šentjur dosegel 23.

Srečanje iz Kopra si boste lahko ogledali na spletnem prenosu na kzs.si.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
Zame bo tekma s Šentjurjem posebna, saj sem tam kot glavni trener deloval v minuli sezoni in resnično sem se imel tam zelo dobro, s strokovnim štabom in upravo kluba smo se izjemno dobro ujeli. V soboto jim bom stal nasproti, zagotovo mi ni vseeno, a mi igramo na domačem parketu, to pa pomeni, da se moramo prikazati v najboljši možni luči. Po sredini tekmi z Borcem imamo dva dneva, da se regeneriramo in pripravimo na Šentjurčane, proti katerim seveda želimo nadaljevati naš niz zmag.

Andrej Žakelj, trener Šentjurja:
Igramo proti zelo dobri ekipi, ki je suvereno odprla sezono in je odlično vodena. Na vseh pozicijah so dobro pokriti, zato nas čaka težko delo. Na Sixt Primorsko se pripravljamo kot na vse preostale ekipe. Ob pravi energiji in koncentraciji se lahko nadejamo dobrega rezultata.

Šenčur GGD – Zlatorog (19.00)

Ekipi sta bili na prvih tekmah Lige Nova KBM polovično uspešni. Šenčur GGD je z 80:73 porazil Hopse s Polzele, Zlatorog pa je na domačem parketu izgubil proti Sixt Primorski (81:76). Hopsi so prejšnjo sezono sklenili na petem mestu državnega prvenstva, do polfinala pa jim je zmanjkala le ena zmaga. Na drugi strani se je Šenčur za las izognil izpadu iz Lige Nova KBM.

Na prvi tekmi sezone se je v dresu Šenčurja GGD strelsko najbolj izkazal Smiljan Pavić s 22 točkami, pri Zlatorogu je Urban Durnik dosegel eno manj.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
Uvodno kolo Lige Nova KBM je pokazalo, da domače igrišče ne predstavlja posebne prednosti. Nekaj podobnega pričakujem tudi na jutrišnji tekmi proti Zlatorogu. Igramo proti ekipi, ki ima napadalni talent. Na to se bomo morali adaptirati in odigrati kakovostno.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
Šenčur je ponovno sestavil dobro ekipo, ki jo vodi izkušen trener. Zagotovo so favoriti te tekme. Če hočemo presenetiti domačine bomo morali odigrati tako kot smo se dogovorili in zavzeto ter borbeno od začetka do konca tekme.

Rogaška – Krka (21.00)

Moštvi Rogaške in Krke sta se v prejšnji sezoni pomerili štirikrat, vse štiri obračune pa je dobila Krka. Krka je v sezoni 2016/17 izpadla v polfinalu Lige Nova KBM proti Olimpiji, Rogaška pa je isti ekipi morala priznati premoč v finalu. Prva obračuna v tej sezoni sta moštvi odigrali polovično uspešno. Rogaška je po dveh podaljških slavila zmago proti novemu prvoligašu Iliriji, Krka pa je visoko izgubila proti Petrol Olimpiji. Obračun finalista in polfinalista prejšnje sezone se bo začel ob 19.00.

Na prvi tekmi nove sezone je za Rogaško Marko Pajić dosegel 22 točk, pri Krki jih je Maj Kovačevič dosegel 14.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Čaka nas še ena napeta in zanimiva tekma, saj ekipa Krke premore dovolj izkušenj in kakovosti. Sanirali smo poškodbe nekaterih igralcev, zato bom verjetno na tekmi proti Novomeščanom igrali v kompletni postavi. Pred zvesto domačo publiko pričakujem dobro srečanje in upam, da ga bomo uspeli dobiti.

Simon Petrov, trener Krke:
“Na naši drugi tekmi v Ligi Nova KBM se bomo po Petrol Olimpiji pomerili še z drugim lanskim finalistom državnega prvenstva Rogaško. Glede na prejšnjo sezono so sicer izgubili tri pomembne igralce, a so jih nadomestili s štirimi novimi, prav tako zelo kakovostnimi. Čaka nas torej zahtevna tekma, na kateri pa nismo brez možnosti za uspeh. A za zmago se bomo morali maksimalno potruditi tako v obrambi kot v napadu ter omejiti število napak na najmanjšo možno raven. Verjamem, da to zmoremo.

Helios Suns – Ilirija (19.00)

Tako Helios kot Ilirija sta novo sezono v Ligi Nova KBM začela s porazoma. Domžalčani so so izgubili na gostovanju v Šentjurju (79:76), Ilirija pa je na domačem parketu po dveh podaljških klonila proti Rogaški ter tako prekinila niz 49 zaporednih zmag. Helios je sezono 2016/17 v Ligi Nova KBM končal na šestem mestu, Ilirija pa je v 2. SKL osvojila naslov najboljših.

Jure Močnik je za Helios v drugem kolu dosegel 17 točk. Pri Iliriji pa je Žan Mark Šiško dosegel 24 točk, kar je bil tudi najboljši strelski dosežek drugega kola.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Jovan Beader, trener Helios Suns:
Za nas je to zelo pomembna tekma, saj gre za neposrednega tekmeca v boju za prvih osem mest, ki so naš primarni cilj. Gre za ekipo z nekaterimi izkušenimi igralci ter mladim Žanom Markom Šiškom, ki je njihov glavni projekt. Proti favorizirani Rogaški so odigrali zelo dobro in izgubili šele po dveh podaljških in zagotovo bodo v Domžale prišli z ambicijami po morebitnem presenečenju. Mi smo se po tistem malo nesrečnem porazu v Šentjurju dobro pripravili, zato seveda upamo, da bomo s pomočjo čim bolj številčne publike prišli do prve zmage v sezoni.

Saša Dončić, trener Ilirije:
Po porazu proti Rogaški je to naša prva priložnost, da pridemo do premierne zmage v Ligi Nova KBM. Zavedamo se, da imamo dobro ekipi, zato se povsem enakopravno odpravljamo v boj s Heliosom. Če bomo prikazali pravi pristop, lahko pričakujemo ugoden rezultat.

Ponedeljek, 23. oktober, ob 19.00:
PETROL OLIMPIJA : HOPSI POLZELA (spletni prenos na kzs.si)