James in Love brez ljubezni do Bostona

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Prvaki so po devetdnevnem počitku delo nadaljevali tam, kjer so ga končali proti Torontu – gladko zmago na gostovanju. Tokrat v Bostonu, kjer so domačini stopili na parket samo dva dni po koncu sedme tekme z Washingtonom.

Utrujenost se je košarkarjem Bostona na začetku izjemno poznala, saj so zgrešili prvih enajst od svojih štirinajstih metov iz igre. Na drugi strani so igralci Clevelanda, predvsem Kevin Love, zadevali izza črte za tri točke in tako še dodatno sprostili teren za LeBrona Jamesa.

Cleveland je tako že v prvem polčasu prišel do razlike 26-ih košev in tekma je bila praktično odločena.

 

Pri Jamesu se je zdelo, da lahko doseže koš, kadar se mu zahoče in samo malo slabši met za tri točke (1:6) mu je preprečil, da se ni približal meji 50-ih točk. Dosegel je 38 točk, 23 v prvem polčasu, imel pa še devet skokov in sedem asistenc. Love je dosegel 32 točk, rekord kariere v končnici, dosegel je šest trojk iz devetih poizkusov. Ob tem je imel še 12 skokov. Tristan Thompson je dosegel 20 točk in zbral 9 skokov. Zadnja igralca, ki sta v končnici proti Bostonu oba presegla mejo 30-ih točk, sta bila Jerry West in Elgin Baylor leta 1966.

Malo manj so bili razpoloženi Clevelandovi igralci s klopi – nihče ni dosegel več kot tri točke, 5 pa se jih je vpisalo med strelce.

Pri domačinih sta bila najboljša strelca Jae Crowder in Avery Bradley, dosegla sta 21 točk, Isaiah Thomas jih je dosegel 17, vendar ob slabem metu iz igre 7:19, trojke 2:7. Je pa imel Thomas še 10 asistenc.

Liga NBA, 3. krog končnice, 17.5.2017

CLEVELAND – Boston 117:104
(James 38; Bradley 21)