James dohitel Birda, skrbi za navijače New Yorka

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V medijsko najbolj odmevnem dvoboju večera se je Cleveland pomeril z LA Lakersi. Oči so bile seveda uprte v dvoboj med LeBron Jamesom in Lonzo Ballom. Lakersi se namreč omenjajo kot ena možnih naslednjih destinacij Jamesa, Ball pa velja za enega najbolj spremljanih novincev v ligi v zadnjem času.

James, ki je že večkrat javno branil Balla pred kritikami o njegovi igri na začetku sezone, je ob dokaj gladki zmagi Clevelanda dosegel 59. trojni dvojček v karieri, s čimer se je izenačil z Larryjem Birdom, na koncu je zbral 25 točk, 12 skokov in 12 asistenc. Kevin Love je dosegel 28 točk. Na drugi strani je Brandon Ingram dosegel 26 točk, dobro predstavo pa je prikazal tudi Lonzo Ball, dosegel je 13 točk, 8 skokov in 11 asistenc.

Prizor iz pogovora Jamesa in Balla ob koncu tekme, ki je že postal spletna senzacija:

 

Odlično predstavo je pri zmagi Minnesote nad Sacramentom prikazal Karl Antony Towns – dosegel je 30 točk, 14 skokov in 5 blokad.

New York je premagal sosede iz Brooklyna v njihovi dvorani, navijače Kratkohlačnikov pa skrbi predvsem predčasen odhod z igrišča Kristapsa Porzingisa, ki je začutil bolečine v kolenu.

Detroit je prekinil niz sedmih porazov z zmago v Atlanti. Drummond je ob 12-ih točkah zbral kar 18 skokov in 8 asistenc. Ilyasova je na drugi strnai dosegel 23 točk.

Prvaki, ki še vedno igrajo brez Curryja in Greena, so prišli do gladke zmage proti Dallasu po preverjenem receptu – po izenačenem prvem polčasu so stopili na plin v drugem delu, ki so ga dobili z rezultatom 64:59. Kevin Durant je dosegel 36 točk, na drugi strani zimzeleni Nowitzki 18.

Liga NBA, 14.12.2007

DETROIT – Atlanta 105:91

NEW YORK – Brooklyn 111:104

LA Lakers – CLEVELAND 112:121

Sacramento – MINNESOTA 96:119

Dallas – GOLDEN STATE 97:112