Jagodnik dobil konkretno vlogo v Sixtu

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Eden najbolj priljubljenih slovenskih košarkarjev vseh časov Goran Jagodnik se po več kot dveh desetletjih vrača v Koper, kjer je začel svojo profesionalno košarkarsko pot. Po končani igralski karieri se bo nekdanji slovenski reprezentanc v Sixtu Primorski preizkusil kot vodja članske ekipe in ambasador kluba.

Po izjemni karieri, v kateri je nosil dres moštev Hopsi Polzela, Turk Telekom, Kolejliler, Olympique Lausanne, Lokomotiv, Prokom, Dynamo, Scafati, Anwil, Hemofarm, Nymburk, Union Olimpija in nazadnje Ilirije, se bo Goran Jagodnik preizkusil v novi vlogi. Tako bo klubu pomagal kot vodja članske ekipe in ambasador KK Sixt Primorska, zadolžen predvsem za razvoj mladih in priljubljenost košarke na Primorskem.

Z bogatimi izkušnjami bo »Jagoda« zagotovo ogromno prispeval k že zdaj uspešni zgodbi Sixta Primorske, ki je minulo sezono v slovenskem državnem prvenstvu sklenila na sedmem mestu in tako ostala brez Lige Nova KBM za prvaka.

Jagodnik je igralsko kariero letos sklenil v velikem slogu – z Ilirijo je v dveh sezonah napredoval iz tretje v drugo in nato še v prvo slovensko košarkarsko ligo, ob tem pa bil najkoristnejši igralec ljubljanskega moštva, v minuli sezoni pa tudi najboljši posameznik 2. SKL. Velik pečat je pustil tudi v dresu slovenske moške reprezentance, za katero je zaigral na šestih evropskih in enem svetovnem prvenstvu. Skupno je dres Slovenije oblekel na 75 tekmah, s tem pa zaseda tretje mesto na večni lestvici nastopov na tekmah moške članske reprezentance, takoj za Jako Lakovičem in Urošem Slokarjem.