Izvrsten slovenski začetek v Franciji

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

V francoskem Nantesu med 17. in 21. junijem poteka svetovno prvenstvo v košarki 3×3. Slovenija, ki brani bron s prejšnjega prvenstva, je v prvem kolu v nedeljo visoko premagala reprezentanco Romunije, v drugem kolu pa so Slovenci ugnali Salvador. Slovenska četa bo s tekmovanjem nadaljevala v torek.

Slovenija, ki je druga nosilka svetovnega prvenstva, je v prvem kolu premagala reprezentanco Romunije z rezultatom 21:12. Slovenci so tekmo začeli odločno in povedli s 6:0, prednost pa držali skozi celotno srečanje. Zmaga slovenske čete ni bila ogrožena niti za trenutek in tako so se Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Adin Kavgić in Anže Srebovt veselili prve zmage na svetovnem prvenstvu.

Tudi drugo tekmo so aktualni evropski prvaki začeli podobno in povedli z rezultatom 4:0, prednost pa je slovenska reprezentanca brez težav zadržala do končnega izida 21:16 v slovensko korist. Slovenci so na obeh nedeljskih tekmah prevladovali in vodili od začetka do konca tekem.

Slovenci bodo s tekmovanjem v skupinskem delu nadaljevali v torek. Ob 18.40 jih čaka tekma proti Franciji, v zadnjem kolu prvega dela pa se bodo ob 19.40 pomerili še s Filipini.

V četrtfinale se uvrstita najboljši ekipi iz vsake izmed štirih skupin. Slovenska skupina B se v četrtfinalu križa s skupino C, kjer nastopajo ekipe Poljske, Ukrajine, Estonije, Katarja in Šrilanke. Vsi izločilni boji bodo na sporedu v sredo, 21.

Matic Vidic:
“Za nami je prvi dan svetovnega prvenstva, ki tokrat poteka v nam malo bližjem, a zelo vročem Nantesu. Košarkarji so v Francijo prišli v noči s petka na soboto, v nedeljo zjutraj pa sem sem jim pridružil tudi jaz. Slovenija za razliko od preteklega svetovnega prvenstva igra v zelo zahtevni skupini. Na drugi tekmi so naše fante Salvadorci milo rečeno pretepli, a se niso dali. Še prej so slovenski košarkarji ugnali Romunijo, ki letos nastopa z bistveno mlajšo zasedbo kot navadno. Po dnevu premora Slovence čakajo še domačini Francozi in sila neugodni Filipinci. Na tekmah francoske reprezentance so tribune nabito polne, 1500 pričara odlično vzdušje ob Loari.”

SP v košarki 3X3, predtekmovanje, skupina B:

1. krog, 18.6.
Slovenija – Romunija 21:12

2. krog, 18.6.
Slovenija – Salvador 21:16

3. krog, 20.6.
Slovenija – Francija (18.40)

4. krog, 20.6.
Slovenija – Filipini (20.40)