“Imeli smo dobljeno tekmo!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Rogaško poraz na 1. finalni tekmi še kako boli. Imeli so dobljeno tekmo, potem pa dva nora meta Nikola Jankovića, ki je rutinirano potrdil, da je izvrsten in nepogrešljiv košarkar v četi Gašperja Okorna. Najprej je stresel mrežico za podaljšek, potem pa rešil še vprašanje zmagovalca. Čeprav bi bilo lahko tudi drugače.

Vrača se Fon

„Žal je Janković zadel. Pokazal je, kako kvaliteten košarkar je. Ni nam zdaj lahko, občutek ni dober. A ni časa, da bi zdaj povesili glave. Dali jih bomo skupaj. Vrača se tudi Miha Fon, to bo velik plus za nas,“ je porazu razmišljal Tadej Ferme, ki se je verjetno znašel tudi v beležnici Rada Trifunoviča, pomočnika Igorja Kokoškova.

Verjeti je treba

„Imeli smo dobljeno tekmo. Olimpija je bila v podaljšku v psihološki prednosti, ker je zadela zadnji met. A to smo zdaj pozabili. Verjeti moramo, sicer nimamo kaj iskati v tem finalu,“ je odločen Ferme, ki bi, tako tudi stroka, moral dobiti žogo v zadnjem napadu in jo zadržati do meta – torej osem sekund.

Izkušeni Drobnjak

Pri tem je veliko napako storil najbolj izkušeni mož na parketu 39-letni Dragiša Drobnjak. „Na koncu pa prevzamem odgovornost. Ne vem, zakaj … Videl sem Johnsa samega pod košem. Vedno zagovarjam, da četudi imaš odprtega igralca pod košem osem sekund do konca, moraš imeti žogo do konca. Če ga ne daš, imaš vsaj podaljšek,“ je opisal zadnjih osem sekund tekme Drobnjak, ki je priznal, da je sam kriv za storjeno. „Ne morem si oprostiti te velike napake. Jaz bi moral biti zadnji, ki bi naredil kaj takega,“ je še lep čas ponavljal Drobnjak, ki mu včeraj tudi met ni šel – 2/10 iz igre.