Hopsi korak bližje obstanku, termalci tesno ugnali Celje

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

S srečanjem med LTH Castings in Zlatorogom se je začelo drugo kolo Lige Nova KBM za obstanek. V Škofji Loki so do tesne zmage prišli Laščani. V soboto so Hopsi ugnali Mesarijo Prunk, Celjani so po napetem zaključku izgubili s Podčetrtkom.

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK, 2. KOLO:

Sobota, 10. marec:
HOPSI POLZELA : MESARIJA PRUNK SEŽANA 95:76 (30:20, 21:18, 21:20, 23:18)

Držić 26, Vasilić 21 (8 skokov), Godler 14; Milašinović 27 (5 skokov, 5 asistenc), Sirnik 14 (6 skokov), Duncan 12.

STATISTIKA

Varovanci Boštjana Kuharja so prišli še do druge zmage v Ligi Nova KBM za obstanek in ob Zlatorogu ter Termah Olimia Podčetrtku ostajajo neporaženi ter v dobrem izhodišču, da se zasedejo eno od prvih dveh mest.

Polzeljani so dobili vse štiri četrtine, že v prvi pa so si priigrali dvomestno prednost. Kljub odsotnosti najboljšega strelca Ivana Ćupa, so Hopsi že po desetih minutah dosegli 30 točk. Ekipi sta bili zelo natančni pri metu iz igre. Gostje so zadel 45% vseh poizkusov, domači pa kar 56%. Polzeljani so prevladovali pod obema obročema. Zbrali so osem skokov več od nasprotnikov, glavnino točk pa so dosegli visoki igralci – Držić 26, Vasilić 21 in Godler 14. Ob tako učinkoviti igri domačih, Kraševci pravih možnosti za zmago niso imeli. Polzeljani so vodili največ za 21 točk, na koncu pa zmagali z rezultatom 96:76.

Odlično predstavo je v dresu Mesarije Prunk prikazal Dejan Milašinović, ki je tekmo zaključil s 27 točkam, zadel je pet metov za tri točke.

V naslednjem kolu Hopsi gostujejo v Podčetrtku, Mesarija Prunk pa v domači dvorani pričakuje LTH Castings.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
Pred domačimi navijači smo premagali ekipo Mesarije Prunk. Fantje so na trenutke igrali nezbrano. Upam, da bomo to popravili že na naslednji tekmi, saj so zmage v gosteh v boju za obstanek v Ligi Nova KBM zelo pomembne.

Igor Thaler, trener Mesarije Prunk Sežane:
“”

Sobota, 10. marec:
CELJE : TERME OLIMIA PODČETRTEK 64:67 (22:20, 12:16, 12:10, 18:21)

Zolotić 18 (5 skokov), Krušič 16 (14 skokov), Grušovnik 14; Strnad in Cerkovnik po 14, Žvan in Tabak po 9.

STATISTIKA

Košarkarji Term Olimia Podčetrtka so po dramatični končnici prišli so druge zmage v boju za nastop v Ligi Nova KBM v prihodnji sezoni, Celjani pa so zabeležili še drugi poraz. Podčetrtčani tako v medsebojnih obračunih v tej sezoni vodijo s 3:0.

V Celju smo spremljali izjemno izenačeno srečanje, saj si nobena od ekip ni priigrala občutnejše prednosti. Domači košarkarji so največ vodili za pet, najvišja prednost varovancev Tihomirja Trohe pa je znašala šest točk. Ekipi sta bili izenačeni tudi v ostalih elementih košarkarske igre, oboji pa so imeli več kot polovični izkupiček meta iz igre. Ob koncu prvega polčasa so Terme Olimia vodile za koš (36:34).

Štiri minute do konca obračuna sta bili ekipi poravnani na 59. Dobri dve minuti do konca so Celjani po košu prvega strelca tekme, Ilije Zolotića, vodili za tri, 50 sekund do izteka igralnega časa je njihova prednost znašala točko (64:63). Na drugi strani je nato Nejc Strnad zadel za dve točki in svojo ekipo ponovno popeljal v vodstvo. Po zgrešenem metu Matica Grušovnika za tri točke je Rene Žvan ukradel žogo in z dvema zadetima prostima metoma potrdil novi dve točki zmagovalne ekipe rednega dela 2. SKL.

Že omenjeni Zolotić je za zmagovalno moštvo prispeval 18 točk, Matej Krušič je dosegel dvojni dvojček (16 točk, 14 skokov). Za Podčetrtek sta Nejc Strnad in Anže Cerkovnik dosegla 14 točk.

V naslednjem kolu Lige za obstanek bo Podčetrtek gostil Hopse, Celjani se bodo na sosedskem obračunu pomerili z Zlatorogom.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Robi Ribežl, trener Celja:
Tekmo je odločila ena žoga in močna obramba Podčetrtka. Imeli smo svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Na žalost je zmag odšla v Podčetrtek.

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka:
Po pričakovanjih je za nami težka tekma, katero je zaznamoval naš slab met. Vseeno smo na koncu pokazali karakter in prišli do novih dveh točk. Čestitam igralcem za zmago.

ŽE ODIGRANO:

Četrtek, 8. marec:
LTH CASTINGS : ZLATOROG LAŠKO 73:74 (23:10, 19:32, 14:21, 17:11)
Kralj 28, Strmčnik 18, Čergič 10; Popović 24 (8 skokov), Durnik 20 (8 skokov), Barič 13 (7 asistenc).