Helios suvereno boljši od Ilirije, v četrtek žreb pokala

v rubriki
Pokal Spar
s kategorijo
Novice
.

Včeraj je bilo odigranih sedem povratnih srečanj 4. kroga Pokala Spar. V 5. krog so se uvrstili košarkarji Zlatoroga, Hopsov, Plame Pur, Podčetrtka, Triglava, Šenčurja in Šentjurja. Na zadnjem srečanju 4. kroga je domžalski Helios z 90:54 izločil ljubljansko Ilirijo.

V peti krog se bo uvrstilo osem ekip, medtem ko so Petrol Olimpija, Rogaška, Sixt Primorska in Krka že uvrščene v četrtfinale.

Zanesljivo so svoje delo opravili košarkarji Zlatoroga. V štajerskem dvoboju so z 41 točkami razlike ugnali mariborski Branik. V 5. krog se je uvrstilo tudi moštvo Hopsov, ki so z dvema zmagama izločilo celjskega drugoligaša.

V derbiju prvouvrščenih ekip druge lige so si nadaljevanje v 5. krogu zagotovili košarkarji Term Olimia Podčetrtka, ki so po porazu na prvem srečanju za pet točk, tokrat premagali Parklje za 20 točk. Plama Pur je z dvema zmagama izločila škofjeloški LTH Castings. V 5. krog se je uvrstilo še eno moštvo iz 2. SKL – košarkarji Triglava so bili boljši od Tolmina.

Mesto med najboljših 12 sta z visokima zmagama potrdila tudi Šenčur GGD in Šentjur.

Helios je po porazu na prvem srečanju tokrat nadigral ljubljansko Ilirijo. Drugi polčas so Domžalčani dobili kar s 50:15, na koncu pa slavili zmago s 36 točkami razlike.

Žreb 5. kroga Pokala Spar bo na sporedu v četrtek, 7. decembra, ob 12. uri.

Pokal Spar, 4. krog, povratna tekma, 6.12.
HELIOS SUNS – Ilirija 90:54