Helios in Olimpija že danes za polfinale pokala

v rubriki
Pokal Spar
s kategorijo
Novice
.

Z obračunom med državnima prvakoma zadnjih dveh sezon se začenja četrtfinale Pokala Spar. Tekmo med Helios Suns in Petrolom Olimpijo si boste lahko ogledali v spletnem prenos na kzs.si. Povratna tekma bo na sporedu 4. januarja.

 

V četrtfinalu bomo poleg obračuna med Helios Suns in Petrolom Olimpijo spremljali srečanja Sixt Primorska : Hopsi Polzela (prva tekma bo na sporedu že 30. decembra), Šenčur GGD : Rogaška in Zlatorog : Krka.

Pokal Spar, četrtfinale, 28.12.
Helios Suns – Petrol Olimpija (19.00) (spletni prenos na kzs.si) – povratna tekma 4. januarja ob 19.00

V četrtfinalu bomo spremljali ponovitev četrtfinala Pokala Spar iz pretekle sezone med Helios Suns in Petrol Olimpijo. Ljubljančani in Domžalčani so se v tej sezoni srečali enkrat, zmaga pa je pripadla Olimpiji. Košarkarji Helios Suns so na poti do četrtfinala izločili Cerknico, Globus, Ilirijo in ECE Triglav.

Domžalčani imajo v svojih vrstah najboljšega strelca Lige Nova KBM, Blaž Mahkovic v povprečju doseže 20,2 točke na srečanje. Najboljši strelec Ljubljančanov v tej sezoni državnega prvenstva je Devin Oliver z dobrimi 16 točkami na tekmo. Srečanje med Helios Suns in Petrol Olimpijo si boste lahko ogledali v spletnem prenos na kzs.si.

Jovan Beader, trener Helios Suns:
“Olimpiji prepuščamo vlogo favorita. Smo pa tudi mi trenutno v dobri formi, zato bomo naredili vse, da se jim čim bolje postavimo po robu.”

Gašper Okorn, trener Petrola Olimpije:
“Pokal Spar je specifična zgodba in tako jo tudi jemljemo. Stvar je dokaj preprosta, saj v kolikor želimo v sredini februarja braniti lovoriko iz lanske sezone, moramo v četrtfinalu izločiti domžalski Helios Suns. To bo vse prej kot lahka naloga, saj nič ne pride samoumevno. Na nas je, da v uspeh vložimo maksimalni trud in napor.”

30.12.
Sixt Primorska – Hopsi Polzela (19.00), povratna tekma bo 11.1.

8.1.
Šenčur GGD – Rogaška (19.00), povratna tekma bo 18.1.

11.1.
Zlatorog Laško – Krka (19.00), povratna tekma bo 18.1.