Helios demoliral Rogaško, v Domžalah v prihodnjih dneh nov direktor

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

S tekmo Helios Suns – Rogaška se je sklenil 10. krog Lige Nova KBM. Domačini so visoko s kar 71:45 premagali Rogaško, ki je izgubila vse četrtine. Tekmo v Domžalah je spremljal tudi Matevž Zupančič, ki bo v prihodnjih dneh imenovan na mesto direktorja kluba.

Liga Nova KBM, 10. krog, 17.12.
HELIOS SUNS – Rogaška 71:45 (19:12, 16:14, 19:11, 17:8)
Pelko 16, Brodnik (5 skokov) in Shashkov (12 skokov) po 12; Batur 11, Fon 10 (7 skokov), Kosič 6.

Rogaška je v Domžale prišla s tremi zaporednimi zmagami v žepu, Helios, ki je zadnjo tekmo izgubil, pa jo je na koncu zasluženo domov poslal praznih rok. Domači so vknjižili četrto zmago, imajo še pet porazov, medtem ko so gosti izgubili tretjič, na sedmo zmago pa bodo morali še nekoliko počakati.

Helios je vodil celotno tekmo. Odprl jo je s košem, zatem je Rogaška vrnila s trojko, to pa je bilo edino vodstvo gostujoče ekipe na tekmi. Z delnim izidom 9:0 so domači prišli do prednosti 11:3, posebej pa Rogaška Heliosa ni več ogrozila. Še najbližje je bila na začetku tretje četrtine, ko je uspela znižati na osem točk zaostanka, vendar so domača sonca takoj vrnila s sedmimi točkami in stvari spet postavila na svoje mesto.

V zadnjo četrtino so igralci trenerja Jovana Beaderja “nesli” 17 točk zaloge, ki je v 33. minuti narasla na 62:39, to pa je bilo dovolj za miren preostanek tekme.

Pri Heliosu je 16 točk dal Jure Pelko, sicer prvi strelec ekipe in Lige Nova KBM, Blaž Mahkovic, pa je nocoj dosegel le tri točke, a je zbral 14 skokov. Aleksander Šaškov je dosegel 12 točk in 12 skokov. Na drugi strani je Ivan Batur prispeval 11 točk, Miha Fon eno manj, to sta bila tudi edina igralca z dvomestnim številom doseženih točk.

Obe ekipi bosta v letu 2017 odigrali še dve tekmi. Helios bo najprej v soboto, 23. decembra, gostil Šentjur, Rogaško čaka Ilirija. Teden dni kasneje se bosta moštvi pomerili še enkrat na tekmi odpadlega uvodnega kola.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jovan Beader, trener Helios Suns:
Najprej bi čestital svojim fantom za borbeno predstavo. Ni lahko zadržati Rogaške na 45 doseženih točkah. Res smo odigrali odlično v obrambi. V začetku tekme smo hitro ostali brez Besedića, ki je imel težave z osebnimi napakami, a ga je danes izvrstno nadomestil mladi Shashkov. Nekaj težav so nam v zaključku prvega polčasa povzročili z višjo peterko, a smo se med odmorom dogovorili, kako to reševati v drugem delu tekme. Tekmo je danes dobila obramba in pa končno naš enakovreden skok.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Celotno tekmo smo odigrali brez pravega ritma in košarkarske inteligence, kar se je odrazilo v težkem porazu. Čestitke domačinu za odlično igro.