Helios bo nadaljeval brez Maja Kovačeviča

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

V torek, 3. januarja, ob 20.00 bo prvi tekmec Helios Suns v tem letu moštvo Bakken Bears, ki so ga Domžalčani v tej sezoni že premagali (78:59). Neposredni prenos tekme si boste lahko ogledali na Šport TV 2. Košarkarji iz Domžal so leto 2016 zaključili na prvem mestu v skupini B v pokalu Sixt Alpe Adria ter v sredini lestvice v Ligi Nova KBM s tekmo manj, zadnjo tekmo v Ligi prvakov, v kateri zasedajo 7. mesto, pa so odigrali 21. decembra, in sicer proti Fraport Skyliners (62:72).

kovacevic

Helios Suns so se na gostovanje na Dansko odpravili zelo oslabljeni – poleg Marcela Jonesa, ki v rednem delu evropskega tekmovanja ne more zaigrati za Domžalčane ter še vedno poškodovanih Đorđeta Lelića in Tomaža Bolčine, je mesto državnih prvakov že zapustil Maj Kovačevič, ki je bil na posoji in se je moral vrniti v Zadar.

Trinajstkratni danski državni prvaki so bolj kot v Ligi prvakov uspešni v domačem prvenstvu. Serijo suverenih zmag so ob koncu minulega leta potrdili z zmago nad ekipo Randers (104:89), s čimer so že četrtič v tej sezoni presegli mejo 100 točk.

V moštvu trenerja Jakoba Freila sta najizkušenejša košarkarja Nicolai Iversen (205 cm, 1980), ki že od leta 2004 brani barve danske reprezentance ter center Chris Christoffersen (218 cm, 1979). Senegalec Michel Diouf (1989, 208 cm) je najboljši skakalec moštva (6,5 skoka/tekmo) ter en izmed petih tujcev v danski ekipi. Najboljši strelec je Američan Devaughn Akoon-Purcell (196 cm, 1993), ki v povprečju dosega 20,1 točko, Mike Gesell (185 cm, 1993) pa je s 3,8 podajami najboljši podajalec.

 

Helios Suns, ki lovi prvo zmago v tem letu ter drugo v Ligi prvakov, je zadnjo tekmo odigral proti novomeški Krki, ki je bila boljša z 78:67. V tem tednu Domžalčane čaka še ena tekma – v soboto, 7. januarja, ob 19.00 se bo v Laškem zoperstavila prvouvrščeni ekipi Lige Nova KBM Zlatorogu.

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

“Bakken Bears smo v Domžalah premagali in zagotovo si želimo, da bi bilo enako tudi na Danskem, je pa res, da imamo velike težave s sestavo ekipe. Marcel Jones nima pravice nastopa v Ligi prvakov, še vedno sta poškodovana Tomaž Bolčina in Đorđe Lelić, ostali pa smo tudi brez Maja Kovačevića, ki se je moral vrniti v Zadar. Vse, kar lahko obljubimo je, da bomo odigrali po svojih najboljših močeh.”

Liga prvakov, 11. krog, 3.1.
Bakken Bears – Helios Suns (20.00)