Grgič objavil seznam igralk za februar

s kategorijo
Novice
.

Selektor Damir Grgić je objavil širši spisek košarkaric za kvalifikacijski tekmi za EP 2019 proti Franciji (10. februar) in Romuniji (14. februar). Obe tekmi bosta na sporedu v dvorani Gimnazije Celje – Center. Prenos tekem bo na Šport TV.

Selektor Grgić je za tekmi s Francijo in Romunijo na seznam uvrstil 19 košarkaric. V primerjavi s spiskom za uvodni tekmi kvalifikacij, ki sta potekali v novembru, je tokrat seznam krajši za dve imeni. Slovenska reprezentanca na februarskih obračunih ne bo mogla računati na pomoč najkoristnejše igralke prvega ciklusa kvalifikacij za EP 2019 Eve Lisec, ki si je ob koncu novembra poškodovala ahilovo tetivo. Zaradi poškodbe kolena na seznamu manjka tudi 27-letna Ines Kerin.

Slovenke so uvodni del kvalifikacij opravile z odliko. Najprej so zmagale na gostovanju v Romuniji (80:59), nato pa v Celju s štiridesetimi točkami razlike nadigrale reprezentanco Finske.

Drugi del kvalifikacij bodo Slovenke začele s tekmo proti Franciji, ki je zadnje evropsko prvenstvo zaključila na drugem mestu. Francozinje so bile tekmice Slovenije na zgodovinski prvi tekmi na evropskem prvenstvu. Varovanke Damirja Grgića so na tem srečanju prikazale izjemno predstavo, imele priložnost za zmago, na koncu pa so se zmage veselile kasnejše vice-prvakinje Evrope. Srečanje med Slovenijo in Francijo bo na sporedu v soboto, 10. februarja, ob 17. uri v dvorani Gimnazije Celje-Center.

Štiri dni kasneje se bodo Slovenke pomerile še z Romunijo. Naše košarkarice so na gostovanju v Oradei zmagale z 21 točkami razlike. Na evropsko prvenstvo potujejo zmagovalke osmih skupin in šest drugouvrščenih ekip z najboljšim izkupičkom.

Tekmi v 2. kvalifikacijskem ciklusu:

3. krog, 10.2.
Slovenija – Francija (17.00)

4. krog, 14.2.
Slovenija – Romunija (18.00)

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Čeprav nas do začetka drugega cikla čaka še mesec in pol, se že veselimo nove reprezentančne akcije. Natančno spremljamo nastope in napredek košarkaric, ki so na seznamu. Kljub težavam s poškodbami, verjamem, da bomo tudi v drugem ciklu prikazali igro, ki nas je krasila na evropskem prvenstvu in na tekmah proti Romuniji in Finski. Ob tej priložnosti bi vsem igralkam, strokovnemu štabu in igralkam zaželel uspešno leto 2018 in čim manj poškodb.

Matej Likar, direktor slovenske ženske članske reprezentance:
Po prvem ciklu, v katerem smo dosegli prepričljivi zmagi, nas čakata dve domači tekmi proti Franciji in Romuniji. Na Košarkarski zvezi Slovenije bomo reprezentanci ponovno zagotovili kvalitetne pogoje za delo. Tako kot dekleta tudi štab že nestrpno pričakujemo novo reprezentančno akcijo. Vsi skupaj se bomo potrudili, da se znova prikažemo v najboljši luči in že sedaj vabimo vse navijače, da pridejo v Celje ter nas podprejo na poti do Evropskega prvenstva.