Goran Dragić: “To je navadno sranje”

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V Ligi NBA se vse več govoric o zamenjavi kluba v zadnjem času vrti okoli kapetana slovenske moške članske reprezentance, Gorana Dragića. Organizator igre naj bi se po poročanju medijev iz Združenih držav Amerike, minuli teden že strinjal s tem, da mu Miami Heat skušajo poiskati novega delodajalca, zdaj pa je zgodba dobila novo poglavje.

goran-dragic-kemba-walker-nba-playoffs-charlotte-hornets-miami-heat-850x560

“To ni prišlo z moje strani. Tako, da to ni res. Zanikam vse skupaj. To je navadno sranje,” je o govoricah o menjavi kluba povedal Dragić.

Saga o zamenjavi igralcev, ki bi Dragića odpeljala iz Miamija, torej še ni zaključena. Kot potencialna destinacija za Ljubljančana se pojavlja mnogo klubov, širom Združenih držav. Že na začetku sezone 2016/17 se je tako govorilo o Sacramento Kingsih, v zadnjih tednih so se v pogovore vključili tudi Washington Wizardsi, Philadelphia 76ersi in Milwaukee Bucksi.

Znalo bi se zgoditi tudi to, da Dragić sploh ne bi zapustil Floride, in v zamenjavi igralcev odšel v Orlando Magice, kjer so zelo odprti pri misli na to, da se znebijo črnogorskega centra Nikolo Vučevića, varen pa ni tudi Elfrid Payton.

Če bo Goran Dragić sploh zamenjal klub, bomo verjetno izvedeli v naslednjih tednih. Glede na to, da je Ljubljančan trenutno najbolj konstanten igralec moštva Miami Heat, v povprečju dosega 19,3 točke in 6,6 podaj na tekmo, je bolj malo verjetno, da so se ga pri Vročici pripravljeni tako zlahka znebiti. Klub, oziroma franšiza, ki si bo želela Dragića videti v svojem dresu, bo moral v Miami poslati zelo kvalitetnega igralca, saj Dragić trenutno igra na ravni All-Star igralca.