Goran Dragić naj bi vseeno menjal klub – Miami pospešeno išče nove delodajalce

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V Ligi NBA so se znova pojavile govorice, da naj bi kapetan slovenske moške članske reprezentance in organizator igre Miami Heat, Goran Dragić, v kratkem zamenjal klub. Po govoricah iz Združenih držav Amerike, naj bi se po klavrnem začetku sezone Miamija, z menjavo kluba strinjal tudi Dragić, Miami pa že išče potencialne nove delodajalce za 30-letnega Ljubljančana.

Spomnimo, Goran Dragić je bil v Miami pripeljan z namenom, da se Vročica vrne med najboljša moštva Lige NBA. To se je zgodilo le sezono za tem, ko so Heat zaigrali v velikem finalu Lige NBA, in med poletjem izgubili LeBrona Jamesa. Od velike trojice sta ostala Dwyane Wade in Chris Bosh, med sezono 2014/15 pa se jima je pridružil še Dragić. Toda težave z zdravjem, ki so v zadnjih sezonah zaznamovale Boshevo kariero, in odhod Wadea v Chicago, sta glavni razlog, da je Dragić pred začetkom sezone 2016/17 postal središče košarkarskega vesolja v Miamiju.

Foto: Issac Baldizon/NBAE via Getty Images.

Foto: Issac Baldizon/NBAE via Getty Images.

Goran je s povprečjem 19,1 točke in 6,7 podaje na tekmo, trenutno najboljši strelec Miamija. Najbolj mu pri tem sledi Hassan Whiteside, ki v povprečju dosega 18,1 točko na tekmo, bolj konstantnih soigralcev pa zvezdnika Miamija ob sebi, ta trenutek nimata.

Moštvo iz Floride je sezono tako začelo izredno slabo. V četrtek je ekipa z zmago nad Los Angeles Lakersi, šele desetič v sezoni parket zapustila z dvignjeno glavo, trenutno pa se z 10 zmagami in 20 porazi nahaja na 13. mestu vzhodne konference.

Vodstvo Miami Heat je v tej sezoni že skušalo poslati Dragića v drug klub. Tako so novo destinacijo za Ljubljančana iskali v Sacramentu, Kingsi pa bi nazaj poslali Rudyja Gaya, a menjava igralcev se je zalomila, ko so pri Vročici v svojih vrstah želeli videti tudi Darrena Collisona.

Glede na to, da je trenutno za Dragićem odlična sezona, ki jo igra na ravni All-Star igralca, bi bilo edino smiselno, da Miami skuša Gorana čimprej zamenjati v drugo moštvo. Velika težava pri tem bi lahko bila Dragićeva pogodba – v naslednjih treh sezonah bo Goran namreč prejel kar 54,3 milijone ameriških dolarjev. Kljub temu pa je treba v obzir vzeti naslednje dejstvo – Goran Dragić v mesecu decembru v povprečju dosega 22,5 točke, 6,7 podaj in 4,6 skokov na tekmo. Ob tem je v tem mesecu na vsaki tekmi dosegel dvomestno število točk, skupaj z dvema tekmama v novembru, pa mu je to uspelo že na 14 zaporednih tekmah. Dvakrat je v tem času dosegel več kot 30 točk, in devetkrat več kot 20. Goran Dragić je v odlični formi in igra eno izmed najboljših sezon v svoji karieri!

Kot potencialne destinacije za Dragića se tokrat omenjajo Washington Wizardsi (na Florido bi potoval John Wall), Philadelphia 76ersi (Nerlens Noel, Jahlil Okafor), Milwaukee Bucksi in Sacramento Kingsi. Kam bo Dragić pristal, in če bo sploh zamenjal klub, pa bo verjetno znano v naslednjih tednih oziroma dneh.