FOTO: Košarkarji Krke z igračami obdarili bolne otroke

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Krke nadaljujejo z družbeno odgovornimi dejanji in akcijami. Tokrat so v decembrskih dneh obiskali otroški oddelek Splošne bolnišnice Novo mesto. Mladim so polepšali dopoldne Dalibor Đapa, Miha Škedelj in Paolo Marinelli. Igralci so otrokom prinesli paket kock, obdarili pa so jih še z majicami, šali in ostalimi priložnostnimi darili, ki jih je prispeval generalni sponzor kluba Krka d.d..

Otroci so bili košarkarjev veseli. Cel teden so se pripravljali na druženje z njimi. Ob pomoči vzgojiteljice Liljane Barun Čop, predstonica oddelka je dr. Tatjana Pavlin, so si na posebne kartončke zapisali vprašanja. Dalibor, Paolo in Miha so pojasnili, kakšne športne copate obuvajo, koliko trenirajo, kaj najraje jedo, kdo so njihovi vzorniki. Luko in Aljaža pa je zanimalo, ali so že kdaj ležali v bolnišnici zaradi operacije slepiča.

Po pogovoru v igralnici so si igralci v družbi vzgojiteljice ogledali celoten oddelek, vsem otrokom pa zaželeli hitro okrevanje in praznike v domači oskrbi!

„Vesel sem, ker smo razveselili otroke in jim vrnili vsaj nekaj nasmeha na usta. Skušali smo jim popestriti dan,“ je povedal Dalibor Đapa. „Prav je, da smo obiskali bolne otroke,“ je akcijo pozdravil Miha Škedelj. „Upam, da je bilo otrokom lepo. Vsem pa želimo vesele in prijetne božično-novoletne praznike,“ je sklenil v imenu ekipe branilec Paolo Marinelli.