Finalista iz leta 2000 za beg z dna

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Uvodna tekma 8. kroga Lige Nova KBM je bila sinoči, ko je Rogaška pred 200 gledalci v Tivoliju premagala Petrol Olimpijo. Prvenstvo se nadaljuje danes, sklene pa jutri s tekmo v Kopru.

Liga Nova KBM, 8. krog, 2.12.

Šentjur – Hopsi (19.00)

Šentjur je po šestih kolih zbral 9 točk (tri zmage in trije porazi) in je trenutno na sedmem mestu prvenstvene lestvice. Polzeljani so na lestvici mesto pred Šentjurčani z odigrano tekmo več (dve zmagi, pet porazov). Moštvi sta v prejšnji sezoni Lige Nova KBM odigrali dve tekmi, obe ekipi pa sta bili uspešni po enkrat.

Miloš Pešič je z 18,5 točk na tekmo najboljši strelec Šentjurja v tej sezoni. Pri Hopsih je najučinkovitejši Dejan Čup s povprečjem 16,3 točk na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Andrej Žakelj, trener Šentjurja:
“Po reprezentančnem premoru nas na domačem terenu čaka pomembna tekma proti Hopsom. Ekipa s Polzele v tej sezoni igra iz tekme v tekmo boljše. Čaka nas težko delu. Kljub težavam s poškodbami bomo skušali pokazati borbeno in pametno igro ter tekmo dobiti.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
“Verjamem, da bo lokalni derbi postregel z borbeno igro. Obema ekipama bi zmaga pomenili mirnejše nadaljevanje sezone. Naše navijače vabim, da nas podprejo v čim večjem številu ter nam pomagajo pri boju za novi dve točki.”

Zlatorog – Krka (19.00)

Zlatorog in Krka sta trenutno najslabše uvrščeni ekipi v Ligi Nova KBM, leta 2000 pa sta bila finalista domače lige.

Laščani so na zadnjem mestu prvenstvene lestvice z eno zmago in petimi porazi. Edino zmago je Zlatorog zabeležil proti Petrol Olimpiji. Krka je mesto pred ekipo iz Laškega z izkupičkom dveh zmag in štirih porazov. Novomeščani so bili boljši od Heliosa in Hopsov.

Miha Lapornik je s povprečjem 17,5 točk na tekmo najbolj strelsko razpoložen pri Zlatorogu. V dresu Krke je najboljši strelec v tej sezoni Maj Kovačevič (15,5 točk na tekmo).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Krka je kakovostna ekipa, ki ima svoje načrte za soboto. Poizkusili se bomo dobro pripraviti na njih, vseeno pa bodo morali tudi naši igralci odigrati na 110%, če se bomo želeli na koncu veseliti mi.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Po tekmi s Splitom ni veliko časa za počitek in pripravo, saj je le dva dni do tekme v Laškem. Zlatorog doma igra zelo dobro, mi pa bomo naredili vse, da pokažemo boljšo igro kot proti Splitu in tekmo v Laškem dobimo.”

Šenčur GGD – Helios (19.00)

Moštvi sta v prejšnji sezoni Lige Nova KBM odigrali dve medsebojni tekmi, na obeh pa so zmago slavili košarkarji Helios Suns. Šenčur je na četrtem mestu prvenstvene lestvice s štirimi zmagami in dvema porazoma. Domžalčani pa so na osmem mestu. Do sedaj so zabeležili dve zmagi, štirikrat pa so bili neuspešni.

V dresu Šenčurja je najučinkovitejši strelec v tej sezoni Dino Murić s povprečjem 17,8 točk na tekmo. Blaž Mahkovic je najboljši strelec Domžalčanov in Lige Nova KBM (20,2 točke na obračun).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
“Igramo proti dvakratnim državnim prvakom, ekipi Helios Suns, ki je napadalno zelo močna. Dobro igrajo po globini, prav tako pa so odlični strelci iz razdalje. Prav vsi njihovi košarkarji so sposobni zadeti met za tri točke. To bo pravi preizkus za našo obrambo. Pričakujem izenačeno in napeto srečanje.”

Jovan Beader, trener Helios Suns:
“Šenčur letos igra izredno dobro, sestavili so izkušeno ekipo z izjemno trojko Pavković – Murić – Pavić. Premagali so Olimpijo, s svojim izkupičkom so trenutno v vrhu prvenstva, zato jim pripada tudi vloga favorita. Mi smo se končno spet normalno sestavili, tako da gremo v Šenčur neobremenjeni, s ciljem presenetiti in priti do nove zmage v Ligi Nova KBM.”

Sixt Primorska – Ilirija (19.00)

Osmo kolo Lige Nova KBM bosta sklenili ekipi Sixt Primorske in Ilirije. Primorci so trenutno vodilna ekipa državnega prvenstva s šestimi zmagami in le enim porazom. Edini poraz so košarkarji Sixt Primorske zabeležili proti Petrol Olimpiji. Ilirija je na petem mestu prvenstvene lestvice s tremi zmagami in tremi porazi.

Strelsko najbolj razpoložen v dresu Sixt Primorske v tej sezoni je Marjan Čakarun (13,3 točk na tekmo). Žan Mark Šiško pa je s povprečjem 18 točk najučinkovitejši pri Iliriji.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“V nedeljo nas čaka tekma z Ilirijo, ekipo, ki igra zelo kvalitetno košarko. Moštvo je izredno dobro vodeno, v svojih vrstah pa ima tudi nekatere reprezentante, ki so v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019 nastopali za svojo državo. Na tekmo se pripravljamo resno in zavzeto, kot že na vse do zdaj. Dvoboj z Ljubljančani zagotovo ne bo lahek, toda tokrat smo imeli malenkost več časa za pripravo in z vsemi močmi se bomo potrudili, da Areno Bonifika ohranimo nepremagano.”

Saša Dončić, trener Ilirije:
“Srečanje v Kopru bo iz psihološkega stališča eno izmed najlažjih v tej sezoni, saj je Sixt Primorska eden od glavnih kandidatov za osvojitev naslova državnega prvaka. Koprčani so na domačem parketu favoriti, kljub temu pa bomo naredili vse, da pustimo dober vtis.”