Filipovski hvali Lorbka in Američane

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

V torek, 19.12. ob 18.30 se v Stožicah obeta pravi košarkarski spektakl. V Ljubljano prihaja Banvit, ki je eden izmed favoritov naše skupine v FIBA Ligi prvakov. Ljubljančani pred tekmo, kljub težavam s poškodbami, ne izobešajo bele zastave in bodo poskusili presenetiti odlično zasedbo trenerja Saše Filipovskega. Na prvi medsebojni tekmi so Zmaji v turški Bandirmi klonili po podaljšku 87:83. Banvit si po 8 odigranih srečanjih deli prvo mesto z rezultatom 5 zmag in 3 porazov. Petrol Olimpija bo v torek v Stožicah igrala za svojo četrto zmago v tem tekmovanju. Srečanje bo v prenosu na Šport TV.

„Olimpijo spoštujemo. Vemo tudi, da v ligi prvakov igra povsem neobremenjeno, kjer lahko na vsaki tekmi presenetijo. Predvsem pa je treba ostati zbran do konca. Strasbourg ni bil, zato je doživel neugoden poraz. Olimpija je ekipa, ki se v tej sezoni vrača v igro tudi po visokem zaostanku. Spomnimo pa se tudi srečanja v Turčiji, kjer smo slavili zmago šele po podaljšku, Ljubljančani premorejo solidne Američane in vedno neugodnega ostrostrelca Domna Lorbka, igrajo pametno,“ je Sašo Filipovski, trener Banvita (tam je kapetan Gašper Vidmar), pohvalil zmaje.

Liga prvakov, 9. krog, 19.12.
Petrol Olimpija – Banvit (18.30)

Gašper Okorn, trener Petrola Olimpije: “Banvit je na zadnjih dveh srečanjih z zmagami nad Benetkami in Darušafako pokazal svojo kvaliteto. Na prvi medsebojni tekmi smo bili večji del srečanja v podrejenem položaju, potem pa nam je uspelo ogroziti nasprotnika in malo je manjkalo, da bi prišlo do presenečenja v Bandirmi. Banvit je odlično vodena zasedba, saj jih trenira Sašo Filipovski. Turki ostajajo glavni favorit naše skupine v FIBA Ligi prvakov. V Stožicah lahko odigramo neobremenjeno in popolnoma sproščeno, saj je nasprotnik absolutni favorit. V kolikor nam uspe se dobro zoperstaviti nasprotniku, lahko iščemo svojo priložnost podobno kot na prejšnjem srečanju v tem tekmovanju, ko smo presenetili SIG Strasbourg.”

Devin Oliver, igralec Petrola Olimpije: “Banvit je odlična ekipa, ki igra dobro košarko. Mislim, da so favoriti srečanja, ampak dokazali smo že na prejšnjih tekmah, da favoriti ne zmagujejo vedno. Na parketu bomo pokazali vse kar znamo, potem pa bomo videli, če je to dovolj za presenečenje. V srečanje lahko gremo sproščeni in z upanjem, da odigramo dobro tekmo. Dobro se bomo pripravili na nasprotnika in upam, da čim bolje regenerirali.”