Evroliga rekordno, žal tudi novice o spopadih navijačev

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Zaključni turnir letošnje sezone Evrolige, ki se je v Istanbulu pričel danes z obračunom med moskovskim CSKA-jem in grškim Olympiacosom, nadaljeval pa se bo z obračunom med madridskim realom in domačim Fenerbahčejem, bo letos predvajan v rekordnih 214 državah in teritorijih na vseh kontinentih. Še več, zaključni turnir si bodo ljubitelji košarke lahko ogledali praktično kjer koli na svetu, saj bodo tekme prenašali tudi na letalih in križarkah.

Poleg tekem, bodo ljubitelji košarke lahko spremljali tudi ves spremljevalni program, ki vključuje tudi Adidas Next Generation turnir, slavnostno podelitev nagrad, tiskovno konferenco ter ostale obstranske dejavnosti.

Žal pa je praznik evropske košarke zasenčil incident, v katerega so bili vpleteni grški in turški navijači. Po poročanju tujih medijev, naj bi bil v spopadu zaboden eden od grških navijačev, še trije pa naj bi bili ranjeni. Spor naj bi izzvali grški navijači, ki so sredi Istanbula vzklikali »Tu je Konstantinopel«, kar je razburilo okoli 20 Turkov. Turška policija je aretirala 6 ljudi, vsaj malo pa tolaži dejstvo, da nihče od četvorice napadenih ni v življenjski nevarnosti.