EKSKLUZIVNO: Omić o nenastopanju za slovensko reprezentanco

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Alen Omić, član Unicaje s katero je v lanski sezoni osvojil EuroCup, ki se na novo sezono že tri tedne individualno pripravlja v Domžalah, je po sprejetju zakona o naturalizaciji športnikov podal izjavo o nenastopanju za slovensko izbrano vrsto:

“Po sprejetju zakona, ki spreminja pravila glede naturalizacije, je postalo dokončno jasno, da letos ne bom zastopal barve Slovenije na evropskem prvenstvu. Zato tudi sedaj podajam svojo izjavo glede odločitve Košarkarske zveze Slovenije. Vselej sem rad igral za slovensko košarkarsko reprezentanco, četudi je moja domovina Bosna in Hercegovina. Slovenija mi namreč predstavlja drugo domovino in mi je dala temelje za košarkarski razvoj in napredek do ravni na kateri igram sedaj. Za Slovenijo sem vedno pustil srce parketu, igral sem z dušo in telesom. Četudi me je odločitev Košarkarske zveze Slovenije prizadela in me boli, menim, da ni razloga za zamere. S fanti iz reprezentance sem preživel nekaj fantastičnih poletij in prav ta druženja bom najbolj pogrešal. Takšen je pač vrhunski šport. Popolnoma se bom posvetil klubski karieri, dodatno treniral individualno ter se z nadaljnjim trdim delom in kakovostnimi predstavami skušal dodatno dokazati na klubski ravni. Celotni reprezentanci, štabu in Košarkarski zvezi Slovenije na letošnjem EuroBasketu želim le najboljše. Letos bom eden izmed najglasnejših in najbolj srčnih navijačev naših zeleno-belih.”

Omić, ki je v slovenskem dresu zaigral na 19 uradnih tekmah in dosegel 146 točk, je Slovenijo zastopal na svetovnem prvenstvu 2014 in EuroBasketu 2015, Sloveniji pa je pomagal tudi v kvalifikacija za letošnji EuroBasket 2017.