Edo Murić do konca sezone k Andreju Urlepu na Poljsko

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Zlati reprezentant Edo Murić, ki je sredi decembra zaključil sodelovanje s turškim Anadolu Efesom, se seli na Poljsko, kjer bo odslej branil barve štirikratnih poljskih prvakov Stelmet Zielona Gora. Ker bo zdaj igral ne bo član evroligaša, bo logično na voljo tudi februarja, ko se nadaljujejo kvalifikacije za SP 2019.

Moštvo Zielone Gore, ki ga vodi slovenski strateg Andrej Urlep, zaseda tretje mesto v državnem prvenstvu, v skupini D Lige prvakov pa je trenutno na osmem mestu z dvema zmagama in sedmimi porazi.  Murić je sezono začel pri turškem Efesu, v Evroligi zaigral na osmih tekmah, v povprečju je na parketu prebil dobrih 14 minut in dosegel dve točki.

Iz Krke v svet

Edo Murić je svojo športno pot začel pri Parkljih iz Ljubljane. Leta 2010 je prestopil v novomeško Krko, kjer je ostal štiri sezone. S Krko je v sezoni 2010/11 osvojil naslov prvakov v Eurochallengu, štirikrat je z novomeško ekipo osvojil tudi naslov državnih prvakov. Njegova zadnja sezone v dresu Krke je bila tudi njegova najuspešnejša v novomeškem dresu (povprečje 13,4 točke na tekmo). Iz Krke je 202 centimetra visoki košarkar prestopil k srbskemu Partizanu, kjer je igral do leta 2016. V prejšnji sezoni pa je Murić nastopal v dresu Banvita, s katerim je v ligi prvakov zasedel končno drugo mesto.

Od leta 2011 za člane

Košarkar, ki igra na položaju krila, je od leta 2011 član slovenske izbrane vrste. Leta 2011 je debitiral na evropskem prvenstvu v Litvi, kjer je Slovenija osvojila sedmo mesto. Nastopil je tudi na evropskem prvenstvu v Sloveniji in na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Španiji. Na letošnjem prvenstvu je igral na osmih tekmah, povprečno pa odigral 18,9 minut na srečanje in zbral 4,8 točke ter 3,3 skoka.

“Vesel sem, da bo kariero nadaljeval pri poljskih državnih prvakih. Poleg igranja v državnem prvenstvu, ekipa nastopa tudi v Ligi prvakov. Zadovoljen sem, da ekipo vodi slovenski trener Andrej Urlep. Naredil bom vse, da upravičim ponujeno priložnost Zielone Gore,” je povedal Murić ob selitvi na Poljsko – v klub, kjer so velik pečat pustili Sašo Filipovski, Walter Jeklin, Dragiša Drobnjak in Vjeko Petrovič.